Sült cukkinihasábok pankobundában: aranybarnára pirulnak
Ezek az aranybarna cukkinihasábok sütőben pirulnak ropogósra, és szuper szénhidrátszegény alternatívái az olajban készült sült krumplinak.
Ezek a mennyei cukkinihasábok fűszeres panírt kapnak, és a pankomorzsától lesznek elképesztően ropogósak. Alig telik pár percbe az előkészítésük, a munka többi részét pedig a sütő végzi.
Nemcsak egy nagyon finom, de egészséges köretet is kapsz, hiszen a sütéshez mindössze 1-2 evőkanál olajra van szükség. A hasábokat fogyaszthatod köretként, vagy akár önmagukban valamilyen krémes, fűszeres mártogatós mellé. Ez a fokhagymás-zöldfűszeres kence például remekül illik hozzá.
Sült cukkinihasábok
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 közepes cukkini hasábokra vágva
- 1 bögre pankomorzsa
- 1 tk mediterrán fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
- 0.5 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- 2 ek liszt
- 100 ml szójaital
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a morzsát, a fűszereket, a fokhagyma-granulátumot, a sót és a borsot, és tegyük félre.
Készítsük a szójaitalt és a lisztet két külön tálkába, majd először forgassuk a cukkinihasábokat a lisztbe, majd mártsuk a szójaitalba, végül pedig hempergessük a fűszeres pankomorzsába.
Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, fújjuk le (vagy kenjük be) olajspray-vel, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt süssük őket aranybarnára.
-
2024-04-25 07:32:01
-
2024-04-06 11:08:01
-
2024-02-01 06:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!