Sült cukkinihasábok pankobundában: aranybarnára pirulnak

Cukkinihasab-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezek az aranybarna cukkinihasábok sütőben pirulnak ropogósra, és szuper szénhidrátszegény alternatívái az olajban készült sült krumplinak.

Ezek a mennyei cukkinihasábok fűszeres panírt kapnak, és a pankomorzsától lesznek elképesztően ropogósak. Alig telik pár percbe az előkészítésük, a munka többi részét pedig a sütő végzi. 

Nemcsak egy nagyon finom, de egészséges köretet is kapsz, hiszen a sütéshez mindössze 1-2 evőkanál olajra van szükség. A hasábokat fogyaszthatod köretként, vagy akár önmagukban valamilyen krémes, fűszeres mártogatós mellé. Ez a fokhagymás-zöldfűszeres kence például remekül illik hozzá.

Sült cukkinihasábok

Cukkinihasab

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 közepes cukkini hasábokra vágva
  • 1 bögre pankomorzsa
  • 1 tk mediterrán fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
  • 0.5 tk fokhagyma-granulátum
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 2 ek liszt
  • 100 ml szójaital
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a morzsát, a fűszereket, a fokhagyma-granulátumot, a sót és a borsot, és tegyük félre.

Készítsük a szójaitalt és a lisztet két külön tálkába, majd először forgassuk a cukkinihasábokat a lisztbe, majd mártsuk a szójaitalba, végül pedig hempergessük a fűszeres pankomorzsába.

Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, fújjuk le (vagy kenjük be) olajspray-vel, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük