Superfood saláta tele vitaminnal: őszi immunerősítés a javából

3
Nyomtatás
Superfood-salata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a vibráló színű saláta nemcsak a szemedet kápráztatja el, hanem az ízlelőbimbóidat is: nagyon finom és annyira tartalmas, hogy egytálételnek is beillik.

Ez a saláta egy igazi vitaminbomba, hiszen olyan tápanyagdús szuperélelmiszerek kapnak benne helyet, mint az édesburgonya, az avokádó, a beluga lencse, a csicseriborsó vagy a bébispenót. Bár egy salátáról van szó, annyira tápláló, hogy önmagában is megállja a helyét.

Érdekessége az édeskés, kissé pikáns salátaöntet, amelyben a tahini, azaz szezámpaszta dominál, azonban épp csak annyira hangsúlyos, hogy megadja a saláta alapízét, de nem nyomja el a zöldségeket. Ha pedig egy igazán ütős fogás a célod, akkor a csicseriborsót az ebben a receptben bemutatott módon készítsd el.

Superfood saláta

Superfood-salata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 2 közepes édesburgonya (kb. 500 g)
  • 2 közepes cékla
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk.
  • 200 g beluga lencse
  • 240 g konzerves csicseriborsó (leszűrt mennyiség)
  • 2 közepes avokádó felkockázva
  • 100 g bébispenót
  • kevés só, bors igény szerint

Az öntethez:

  • 1 adag tahinis öntet a leírás szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a céklát mossuk meg, töröljük szárazra, és alaposan dörzsöljük be olívaolajjal és kevés sóval. Villával szurkáljuk meg, majd csomagoljuk alufóliába, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 50-60 perc alatt. Vegyük ki a sütőből, csomagoljuk ki, és hagyjuk kissé kihűlni.

Közben enyhén sós vízben főzzük puhára a beluga lencsét, szűrjük le, és tegyük félre.

A leszűrt csicseriborsót töröljük szárazra papírtörlővel vagy egy tiszta konyharuhával, és készítsük el az ebben a receptben leírtak szerint. Időszűkében ezt a lépést akár ki is hagyhatjuk, és a csicserit közvetlenül a salátához is keverhetjük, azonban a saláta úgy sokat veszít az ízéből.

Készítsük el a tahiniöntetet is az ebben a receptben leírtak szerint, majd állítsuk össze a salátát. Pucoljuk meg az időközben kihűlt édesburgonyát és céklát, vágjuk nagyobb kockákra, majd a lencsével, csicseriborsóval, avokádóval és bébispenóttal együtt tegyük egy nagyobb tálba, és óvatosan forgassuk össze. Szedjük tányérokra, locsoljuk meg a tahiniöntettel, és igény szerint sózzuk, borsozzuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon