9 isteni sütőtökös étel a levestől a tésztáig: még most készítsd el az összeset
Itt az ősz, a sütőtökös ételek ideje! A tököt igazán változatosan készítheted el, ezért soha nem válik unalmassá.
Ha legközelebb sütőtököt sütsz, akkor néhány szeletet tegyél félre belőle, és dobd össze ezt a pár perces salátát: az új őszi kedvenced lesz! Persze külön erre a célra is elkészítheted a sütőtököt, nem fogod megbánni a rászánt időt.
Ez a sütőtökös-rukkolás saláta ugyanis igazi ínyenc fogás, amelyet köretként és főételként is fogyaszthatsz, hiszen eléggé tartalmas ahhoz, hogy jóllakj vele. A sok színes hozzávaló pedig nemcsak vitaminokkal látja el a szervezetedet, de még a kedved is jobb lesz tőlük.
A tököt vágjuk félbe, magozzuk ki, szeleteljük 2 cm vastag szeletekre, és hámozzuk meg. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk le olívaolajjal, és 200 fokon süssük puhára 40-45 perc alatt. Vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni.
Közben készítsük elő a saláta többi hozzávalóját, és tegyük őket egy nagyobb salátástálba.
Egy kisebb tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd locsoljuk a salátára, és forgassuk egybe. Óvatosan pakoljuk rá a sütőtökszeleteket, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu