Sütőtökös-rukkolás saláta: színes fogás gazdagon

3
Nyomtatás
Sutotokos-rukkolas-salata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy igazán szezonális és könnyed fogást ennél, akkor ez a sütőtökös-rukkolás saláta legyen a befutó.

Ha legközelebb sütőtököt sütsz, akkor néhány szeletet tegyél félre belőle, és dobd össze ezt a pár perces salátát: az új őszi kedvenced lesz! Persze külön erre a célra is elkészítheted a sütőtököt, nem fogod megbánni a rászánt időt.

Ez a sütőtökös-rukkolás saláta ugyanis igazi ínyenc fogás, amelyet köretként és főételként is fogyaszthatsz, hiszen eléggé tartalmas ahhoz, hogy jóllakj vele. A sok színes hozzávaló pedig nemcsak vitaminokkal látja el a szervezetedet, de még a kedved is jobb lesz tőlük.

Sütőtökös-rukkolás saláta

Sutotokos-rukkolas-salata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 1 kicsi hokkaidó tök
  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 g rukkola
  • 50 g lila káposzta vékony csíkokra vágva
  • 2 db avokádó felszeletelve
  • 0.5 közepes gránátalma megtisztítva
  • 50 g pirított dió durvára darabolva

Az öntethez:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 0.5 ek. juharszirup
  • 1 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 0.25 tk.
  • 0.25 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A tököt vágjuk félbe, magozzuk ki, szeleteljük 2 cm vastag szeletekre, és hámozzuk meg. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk le olívaolajjal, és 200 fokon süssük puhára 40-45 perc alatt. Vegyük ki, és hagyjuk langyosra hűlni.

Közben készítsük elő a saláta többi hozzávalóját, és tegyük őket egy nagyobb salátástálba.

Egy kisebb tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd locsoljuk a salátára, és forgassuk egybe. Óvatosan pakoljuk rá a sütőtökszeleteket, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon