Ropogós szezámos grissini: a vendégváró, ami sosem okoz csalódást

8
Nyomtatás
Szezamos-grissini-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mesésen ropogós szezámos grissini az egyik legjobb vendégváró harapnivaló, ráadásul sokféle módon kombinálható.

Ez a szezámos grissini álmaid harapnivalója lesz. Tökéletes választás, ha különleges vendégvárót készítenél, hiszen nincs is jobb kiegészítője egy olaszos előételnek, mint ezek a ropogós kenyérrudak.

Kínálhatod felvágottak vagy sajttál mellé, kombinálhatod olajbogyóval és friss zöldségekkel, vagy fogyaszthatod mártogatóssal, mint amilyen ez a krémes guacamole vagy ez a fokhagymás-zöldfűszeres joghurtszósz. A szezámmagot pedig akár köménymagra és reszelt sajtra is cserélheted.

Szezámos grissini

Szezamos-grissini

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 1 tk. porélesztő
  • 1 tk. cukor
  • 175 ml meleg víz
  • 2 ek. olívaolaj
  • 280 g kenyérliszt
  • 1 tk.
  • 50 g szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze az instant élesztőt, a cukrot és a meleg vizet, és 10-15 percig pihentessük meleg helyen. Ha felfutott, keverjük hozzá az olajat, a lisztet és a sót, és dolgozzuk össze.

Dagasszuk legalább 8-10 percig, vagy addig, amíg a tészta sima felületű és ruganyos nem lesz. Formázzunk belőle szabályos gombócot, kissé olajozzuk be a felszínét, takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen pihentessük 1 órát.

Ha a térfogata a duplájára nőtt, borítsuk lisztezett felületre, nyújtsunk belőle kb. 30x20 cm-es téglalapot, és a hosszabbik oldalon haladva vágjunk belőlük 20 darab, egyenként kb. 1,5 cm vastag (20 cm hosszú) csíkot.

A csíkokat tenyérrel sodorjuk henger formájúra, majd egy tiszta felületre szórjuk ki a szezámmagot, és forgassuk bele a tésztacsíkokat. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre 20-25 perc alatt.

Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, mert melegen még nem igazán ropogósak.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon