Szezámos öntet friss gyömbérrel: ezzel bármelyik salátát feldobhatod

Szezamos-gyomberes-ontet-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Frissítő és pikáns, nyári és téli salátákhoz is tökéletes: nemcsak egy ízgazdag öntet, de tápláló is.

Nyáron jobban csúsznak a saláták, hiszen nemcsak sokkal több friss alapanyag áll a rendelkezésünkre, de a szervezetünk is jobban értékeli a könnyedebb fogásokat. Ha mégis szeretnél valami tartalmasabbat varázsolni a salátádból, készíts mellé tápláló öntetet.

Ez a változat éppen erre hivatott: sűrű, szezámmagból készült krém, azaz tahini az alapja, amelyet kis türelemmel és egy robotgéppel akár otthon is elkészíthetsz. A munka többi része pedig egyszerű: csak össze kell keverni a hozzávalókat, és már locsolhatod is a salátádra a selymes öntetet.

Szezámos öntet gyömbérrel

Szezamos-gyomberes-ontet

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 ek tahini
  • 1 ek pirított szezámolaj
  • 2 ek rizsecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 púpozott tk reszelt gyömbér
  • 1 ek juharszirup vagy méz
  • 2 ek hideg víz (igény szerint több)
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálkában keverjük össze a tahinit, a szezámolajat, az ecetet, a szójaszószt, a gyömbért, a juharszirupot és 1-2 evőkanál vizet. 

Ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá még néhány evőkanál hideg vizet, egyszerre mindig csak egyet, amíg elérjük a kívánt állagot.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük