Szilvás pite leveles tésztából: vörösboros tölteléktől különleges

4
Nyomtatás
Szilvas-pite-leveles-tesztabol-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a rendhagyó szilvás pite leveles tésztából készül, ami pedig igazán izgalmas benne, az a vörösborral főtt gyümölcsös töltelék.

Ez a különleges szilvás pite leveles tésztából készül, és egy nem hétköznapi töltelék kerül bele. A hagyományos fahéjas vagy éppen rumos ízvilágú pitéktől eltérően ebben a változatban vörösbor is szerepel, így az őszi hangulat garantált vele.

Különlegessége ellenére a recept nagyon egyszerű, hiszen a kész leveles tésztával semmi dolgod nem lesz, a töltelék pedig szintén percek alatt elkészül, így akár gyors vendégváróként is összedobhatod, ha semmi másra nincs már időd.

Szilvás pite leveles tésztából

Szilvas-pite-leveles-tesztabol

Hozzávalók x cm-es formához 22 cm átmérőjű formához

  • 500 g szilva kimagozva, negyedekbe vágva
  • 200 ml száraz vörösbor
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
  • 1 csík narancshéj (kb. 10 cm)
  • 2 tk. kukoricakeményítő
  • 1 db kész leveles tészta (25x40 cm)
Recept idők

Elkészítés:

A feldarabolt szilvát tegyük egy nagyobb lábasba, adjuk hozzá a vörösbort, a fahéjat, a szerecsendiót, a cukrot és a narancshéjat, és forraljuk fel. Közepes hőfokon főzzük 10-15 percig, vagy amíg a szilva már majdnem puha. Szedjük ki belőle a narancshéjat.

A kukoricakeményítőt egy kis tálkában keverjük csomómentesre 2-3 evőkanál vízzel, majd keverjük a szilvás alaphoz, és forraljuk össze, hogy kissé besűrűsödjön. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kész leveles tésztát helyezzük egy 20-22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, vágjuk le a lelógó részeket úgy, hogy a forma oldalán maradjon egy 1-2 cm-es perem, majd kanalazzuk rá a kihűlt tölteléket.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon