Fűszeres szűzpecsenye vele sült zöldségekkel: szinte szétomlik a hús

1
Nyomtatás
szuzpecsenye-vele-sult-zoldsegekkel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az intenzív ízesítésű szűzpecsenye gyorsan átsül és hihetetlenül puha lesz, ráadásul nem kell külön köretet készíteni hozzá.

A szűzpecsenye az egyik legomlósabb, legfinomabb sertéshús, ami kiváló szeletelve, csíkozva, baconbe göngyölve, de akár egyben is megsütheted. Ha pedig színes, roppanós zöldségekkel egy tepsiben készíted, akkor egy igazán izgalmas és laktató fogást tehetsz az asztalra.

A szűzpecsenye nem tartalmaz sok zsírt, ezért érdemes figyelni az elkészítési időre, hogy ne száradjon ki. Egy kevés mustár, fokhagyma és a zöldfűszerek csodát tesznek vele. Ha van időd, érdemes pár órára vagy akár egy éjszakára bepácolni a húst, hogy még intenzívebb ízeket kapj.

Az évszakonként variálható zöldségek a sütés során magukba szívják a fűszereket, így még finomabbak lesznek.

Szűzpecsenye sült zöldségekkel

szuzpecsenye-zoldsegekkel

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 1 kisebb db karfiol
  • 1 kisebb db brokkoli
  • 2 db sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 6 db koktélparadicsom
  • 3 ág rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét tisztítsuk meg a hártyáktól, majd dörzsöljük be a mustárral, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkevert olajjal.

A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira, a sárgarépát karikázzuk fel, az újhagymát és a nagyobb paradicsomokat felezzük el.

A zöldségeket helyezzük egy tepsibe, locsoljuk meg a maradék fűszeres keverékkel, majd fektetssük melléjük a szűzpecsenyét.

Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokon 25 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és további 10-15 perc alatt pirítsuk meg.

Pihentessük pár percig, majd szeleteljük fel, és tálaljuk a vele sült zöldségekkel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon