
Laktató csirkés tészta ropogós baconnel: friss petrezselyem koronázza meg
Egy edényben készül minden, így a szószt a tésztában található keményítő sűríti be, nagyon krémes és ízletes lesz a fogás.
A finom csirkés tésztaétel nagyon kiadós, de ha szeretnéd, még több zöldséggel is feldobhatod. Elfér még benne a kaliforniai paprika, kelbimbó, lila hagyma vagy más, amit jónak vélsz.
Az ízekkel érdemes kísérletezni: használj zöldfűszereket, jól áll az ételnek a tüzesebb vagy a mediterrán ízvilág. A krémesebb textúra kedvéért a húsra és a zöldségekre tejszín és sajt is kerülhet.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, szűrjük le, de egy bögre főzővizet tegyünk félre.
A brokkolit szedjük rózsáira, és forrásban lévő vízben főzzük 5-6 percig.
A cukkinit tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint. A húst tetszés szerint kockázzuk vagy csíkozzuk fel.
Ezután kevés olajon pirítsuk le a húst, gyakran kevergetve, közben fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Ezután keverjük hozzá a brokkolit, cukkinit és a borsót, és pirítsuk még 10-15 percig.
Adjunk hozzá egy kevés főzővizet, hogy szószosabb legyen, majd a húsos, zöldséges ragut forgassuk egybe a tésztával és a petrezselyemmel.
Rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu