Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül

61
Nyomtatás
citromos-alomsuti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Melegebb napokon a könnyebb, levegősebb, frissítő desszerteket kedveljük, és ez a citromos álom pont ilyen.

A citromos sütemények a nyár nagy kedvencei, és a legváltozatosabban készíthetőek el. A piskótát, a muffint, a tortákat is üdítőbbé teheted a savanykás gyümölccsel. 

Ha nincs kedved a sütő mellett ácsorogni, válaszd a sütés nélküli édességeket. A citromos álom néven ismert desszert minden kritériumnak megfelel. Nagyon hasonlít a tiramisura, csak a mascarpone helyett tejföl kerül a krémbe. 

Készítheted tálban vagy akár poharakba, tálkákba rétegezve is. A tetejére szórhatsz citromhéjat, csokiforgácsot vagy akár friss gyümölcsöt. 

Tejfölös-citromos desszert

citromos-alomdesszert

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 25 dkg babapiskóta
  • 5 dl tejföl
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 db citrom
  • 1 db citrom a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a krémet. Egy nagy tálban keverjük össze a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és a reszelt héját. 

Egy másik tálban verjük fel kemény habbá a habtejszínt. Óvatosan forgassuk hozzá a tejfölös keverékhez, hogy könnyű, levegős krémet kapjunk. 

Egy közepes méretű jénai tál vagy több kisebb pohár aljára rakjunk le egy réteg babapiskótát, és simítsuk rá a krém felét, majd rétegezzük tovább a hozzávalókat. 

A tetejét díszítsük citromszeletekkel. Tegyük a hűtőbe legalább hat-nyolc órára. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon