
Sajtos sonkatekercs ropogós bundában: mutatós és nagyon finom
Az aranybarna, ropogós sonkatekercs belsejében nyúlós sajt bújik meg. Így készítve pillanatok alatt elkapkodják.
A hagyományos húsvéti asztalra mindig kerül hidegtál, amelynek a részét képezik a majonézes saláták, a töltött tojás és a sonkatekercs. A sonkatekercs sokféle töltelékkel kipróbálható, finom besamelmártással vagy majonézzel.
A tojáskrémben jól mutat, és az ízén is sokat dob, ha valamilyen zöldet is keversz bele. Lehet ez petrezselyem, metélőhagyma, medvehagyma vagy bazsalikom. A kencét habzsákból is adagolhatod a sonkába, így sokkal gusztusosabb, de egyszerűen, kanál segítségével is megtöltheted.
A tojást forrásban lévő vízben főzzük 8-12 percig. Ezután szűrjük le, hűtsük ki és pucoljuk meg.
A főtt tojást tegyük egy tálba, adjunk hozzá sót, borsot, majonézt, reszelt tormát, tejfölt és mustárt, így törjük simára. Ha szeretnénk, akkor a krémbe petrezselymet vagy metélőhagymát is tehetünk.
Vegyünk egy sonkát és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük fel. Utána ezt a maradék sonkával is ismételjük meg.
A sonkatekercseket fedjük le, és tálalásig tároljuk hűtőben.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu