Tavaszi tojásos nokedli pirított hagymával: így készítve nincsen párja

Tojásos nokedli pirított hagymával cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tavaszi étkek egyik kötelezője a tojásos nokedli, amely mellé ecetes saláta dukál. Most egy igazán különleges receptet mutatunk!

A tojásos nokedli egyszerű, de annál finomabb étel, van, aki köretként kínálja, míg más csak salátával fogyasztja. A klasszikus kedvenc többféle változatban kipróbálható: érdemes túróval elkészíteni, akár pirított hagymával.

A pirított hagyma ma már szinte minden boltban megtalálható, csodás finomság, mellyel érdemes megbolondítani kedvenc receptjeinket. Most a tojásos nokedlit dobja fel a ropogós kiegészítő.

Tojásos nokedli pirított hagymával

Tojásos nokedli pirított hagymával ct

Hozzávalók 4 személyre

Nokedli:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 2 darab tojás
  • 1.2 dl víz

Tojásos alap:

  • 5 db tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 dl tejszín

Egyéb:

  • kevés olaj
  • 100 g pirított hagyma
Recept idők

Elkészítés:

Először a nokedlit készítsük el a szokásos módon (a galuska hozzávalóit keverjük össze, majd nokedliszaggatóval szaggassuk lobogó vízbe). Amikor a galuska felúszott a víz tetejére, várjunk még 1-2 percet, majd szűrjük le. A recept ide kattintva található hozzá.

Ezután a tojásokat üssük tálba és keverjük egybe a sóval, borssal, és a tejszínt is öntsük hozzá.

Egy kevés olajat hevítsünk fel egy magas falú serpenyőben vagy edényben. Ezután dobjuk rá a nokedlit, forgassuk át, majd a tojásos keveréket és a pirított hagymát is keverjük hozzá, és néhány perc alatt süssük készre.  

A tojásos nokedlit még melegen kínáljuk ecetes salátával.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük