Tavaszi tojásos nokedli pirított hagymával: így készítve nincsen párja
A tavaszi étkek egyik kötelezője a tojásos nokedli, amely mellé ecetes saláta dukál. Most egy igazán különleges receptet mutatunk!
A tojásos nokedli egyszerű, de annál finomabb étel, van, aki köretként kínálja, míg más csak salátával fogyasztja. A klasszikus kedvenc többféle változatban kipróbálható: érdemes túróval elkészíteni, akár pirított hagymával.
A pirított hagyma ma már szinte minden boltban megtalálható, csodás finomság, mellyel érdemes megbolondítani kedvenc receptjeinket. Most a tojásos nokedlit dobja fel a ropogós kiegészítő.
Tojásos nokedli pirított hagymával
Hozzávalók 4 személyre
Nokedli:
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 darab tojás
- 1.2 dl víz
Tojásos alap:
- 5 db tojás
- só és bors ízlés szerint
- 1 dl tejszín
Egyéb:
- kevés olaj
- 100 g pirított hagyma
Elkészítés:
Először a nokedlit készítsük el a szokásos módon (a galuska hozzávalóit keverjük össze, majd nokedliszaggatóval szaggassuk lobogó vízbe). Amikor a galuska felúszott a víz tetejére, várjunk még 1-2 percet, majd szűrjük le. A recept ide kattintva található hozzá.
Ezután a tojásokat üssük tálba és keverjük egybe a sóval, borssal, és a tejszínt is öntsük hozzá.
Egy kevés olajat hevítsünk fel egy magas falú serpenyőben vagy edényben. Ezután dobjuk rá a nokedlit, forgassuk át, majd a tojásos keveréket és a pirított hagymát is keverjük hozzá, és néhány perc alatt süssük készre.
A tojásos nokedlit még melegen kínáljuk ecetes salátával.
-
2024-04-24 08:32:01
-
2024-04-19 07:32:01
-
2024-04-16 08:50:02
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!