Ropogós, aranybarna rizskrokett: maradékból is készülhet

Tojásos rizskrokett cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rizskrokett kívülről gyönyörű aranybarna, a bundája ropogós, a belseje pedig lágy. A finomság jólesik magában, de köretként is kínálható.

Krokett nem csak krumpliból készülhet, rizsből és tojásból is izgalmas receptek születnek. A rizskrokett az olasz konyha büszkesége, mely maradék rizottóból is kivitelezhető. A finomság masszáját érdemes fűszerekkel és zöldségekkel gazdagítani, úgy sokkal ízletesebb.

Az egyszerű rizskrokett most főtt tojással felturbózva került a tányérra. Tartalmas és ízletes, mely mártogatóssal kínálva remek választás, de salátával vagy húsok mellé is kipróbálható. Ha dúsítanád még a masszát, akkor tonhalkonzervet is forgathatsz hozzá.

Tojásos rizskrokett

Tojásos rizskrokett ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg rizs
  • 6 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk rizst a szokásos módon, vagy használjunk maradékot.

A tojást (5 darab) főzzük keményre, hűtsük le, majd reszeljük le vagy vágjuk apróra.

A rizst keverjük össze a főtt tojással, sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel, reszelt sajttal, liszttel és a nyers tojással (1 darab). Ezután a rizst fedjük le, tegyük hűtőbe 20-30 percre.

A rizsmasszából formázzunk tetszés szerinti golyókat vagy hengereket, majd forgassuk meg őket a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük