
Ropogós, aranybarna rizskrokett: maradékból is készülhet

A rizskrokett kívülről gyönyörű aranybarna, a bundája ropogós, a belseje pedig lágy. A finomság jólesik magában, de köretként is kínálható.
Krokett nem csak krumpliból készülhet, rizsből és tojásból is izgalmas receptek születnek. A rizskrokett az olasz konyha büszkesége, mely maradék rizottóból is kivitelezhető. A finomság masszáját érdemes fűszerekkel és zöldségekkel gazdagítani, úgy sokkal ízletesebb.
Az egyszerű rizskrokett most főtt tojással felturbózva került a tányérra. Tartalmas és ízletes, mely mártogatóssal kínálva remek választás, de salátával vagy húsok mellé is kipróbálható. Ha dúsítanád még a masszát, akkor tonhalkonzervet is forgathatsz hozzá.
-
2023-09-24 11:08:02
-
2023-09-19 09:32:01
-
2023-09-18 08:52:01
Tojásos rizskrokett

Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg rizs
- 6 darab tojás
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg sajt
- 5 dkg liszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
Elkészítés:
Készítsünk rizst a szokásos módon, vagy használjunk maradékot.
A tojást (5 darab) főzzük keményre, hűtsük le, majd reszeljük le vagy vágjuk apróra.
A rizst keverjük össze a főtt tojással, sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel, reszelt sajttal, liszttel és a nyers tojással (1 darab). Ezután a rizst fedjük le, tegyük hűtőbe 20-30 percre.
A rizsmasszából formázzunk tetszés szerinti golyókat vagy hengereket, majd forgassuk meg őket a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!