Kiadós osztrák egytálétel hússal és krumplival: másnap is ugyanolyan finom
A gazdag egytálétel a tiroli konyha klasszikusa, mely a hétvégéről megmaradt főtt vagy sült húsból is készülhet.
Krumplis tészta, más néven gránátos kocka, igazi békebeli fogás, mely házi tésztával készítve igazán finom, persze, ha nincs rá idő, akkor a bolti is megfelel. Az egytálétel szerény finomság, érdemes azonban kicsit felturbózni, úgy még jobban esik majd.
Én most cukkinivel dúsítva készítettem el. Az étel fűszerezésénél csak az alapízesítőket, a sót és a borsot ajánlom. Természetesen kerülhetnek még fűszerek az ételhez, ízlés szerint: jól áll a fogásnak a csípős, ezért 1-2 evőkanál csípős paprikakrém vagy chili is mehet hozzá. Aki nem szereti a tüzes ízeket, 1-2 evőkanál paradicsompürével és bazsalikommal gazdagítsa.
Az elkészült ragut érdemes villával vagy krumplinyomóval összetörni, de nem muszáj.
A tésztát főzzük ki a csomagolásán írtak szerint.
A krumplit tisztítsuk meg, majd vágjuk egyforma méretű kockákra.
A cukkinit is tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután forgassuk hozzá a fűszerpaprikát, majd dobjuk rá a krumplit és forgassuk át. Körülbelül 2-3 perc múlva az előkészített cukkinit is keverjük hozzá, majd sóval és borssal fűszerezzük. Utána öntsük fel vízzel, és főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, a szaft besűrűsödik. Ha szeretnénk, kicsit törjük át a krumplit, cukkinit.
A tésztát forgassuk egybe a krumplis, cukkinis raguval, majd kínáljuk az ételt.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors