Ízletes fasírt aranybarna bundában: a masszába sárgarépa is kerül
A zsemlemorzsába forgatott fasírtgolyó masszája a sárgarépától és dinsztelt hagymától lesz igazán ízletes. Érdemes kipróbálni főzelék mellé, vagy szendvics is készülhet belőle.
Az ünnepek alkalmával mindig népszerűek a hagyományos ételek, sokan azonban újítanak, egy kis izgalmat visznek a megszokott receptekbe. Ilyenkor jólesik kísérletezni és valami különlegessel előállni. A baconbe csomagolt fasírt is ilyen: a fasírt masszájában reszelt főtt tojás is helyet kap, ettől tartalmasabb és finomabb. Lencsefőzelék vagy hideg saláták mellé tökéletes!
Ha még gazdagabbra vennéd a darált húsos keveréket, akkor reszelt sajtot és finomra aprított kaliforniai vagy jalapeñopaprikát is adhatsz hozzá. Bacon helyett pedig zsemlemorzsában is megforgathatod a fasírtot.
A tojást bő, forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig, utána szűrjük le és pucoljuk meg. A főtt tojást reszeljük le vagy kockázzuk apróra.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra és kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, és tegyük félre, míg kihűl.
A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki belőle a folyadékot.
A darált húst mérjük keverőtálba, majd adjuk hozzá a főtt tojást, hagymát, kenyeret, sót, borsot, fokhagymát, tojást és a finomra aprított petrezselymet. A masszát alaposan keverjük össze.
A bacont hosszában vágjuk félbe, hogy 40 szeletünk legyen.
A masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd tekerjük körbe egy szelet baconnel.
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, majd kenjük ki kevés olajjal.
A baconbe csomagolt fasírtot sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre 30-40 perc alatt. (Félidőnél a fasírtokat fordítsuk meg.)
Fotók: Getty Images
@sobors.hu