Így főzd a vadrizst: az alapot kedved szerint kombinálhatod

Vadrizs-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készítsd el otthon ezt a tápanyagdús és rostban gazdag köretet: használd salátákhoz, vagy turbózd fel bármivel.

A vadrizs az egyik legjobb és legfinomabb teljes értékű gabonaféle, amelyet ráadásul nagyon változatosan készíthetsz el. A fehér rizshez képest sokkal magasabb a rost- és fehérjetartalma, és az ízük is eltérő. Ez azért lehetséges, mert a tévhitekkel ellentétben a vadrizs nem egy rizsfajta, és még csak rokonságban sem áll velük. Tulajdonképpen egy vízi fűféle, amely édesvizek környékén nő főként Amerika és Kanada területén.

Elkészítésében azonban nem különbözik a rizstől és más gabonaféléktől, és a felhasználása is hasonló: remek hozzávalója lehet salátáknak, piláfnak vagy ennek az immunerősítő, krémes levesnek.

Vadrizs

Vadrizs

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g vadrizs
  • víz szükség szerint
  • 0.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

A vadrizst folyó víznél alaposan mossuk meg, majd tegyük egy közepes edénybe.

Öntsünk rá bőségesen vizet, adjuk hozzá a sót, forraljuk fel, majd fedő alatt főzzük 40-45 percig, vagy amíg a szemek megpuhulnak. Ez a kóstolás mellett abból is észrevehető, hogy a szemek elkezdenek kinyílni.

Szűrjük le róla a vizet, tegyük vissza az edénybe, majd hagyjuk további 10 percig fedő alatt gőzölődni.

Egy villával óvatosan kavarjuk át, és tetszés szerint használjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük