Vegán halrudacska tofuból: a karakteres páctól kapja az ízét
Egyszerű, kézenfekvő és gyors hamis halrudacskareceptet mutatunk, amelyben ezúttal a tofu a főszereplő: a páctól lesz halíze.
Ez a halrudacska kívül ropogós, belül lágy, egészséges és tele van fehérjével. Az elkészítése sem bonyolult, ha tudod, hogyan ízesítsd ahhoz, hogy valóban halízű legyen. Ehhez a legfontosabb hozzávaló a nori alga, egy tengeri fűféle, amely a sushinak is az egyik nélkülözhetetlen összetevője – és erősen halízű.
Vele készül a marinád, amelybe a tofucsíkok kerülnek, és ahhoz, hogy jól átvegyék az ízeket, érdemes őket minél több ideig pácolni. Ezt a lépést akkor se hagyd ki, ha időszűkében vagy: inkább készítsd elő már előző este, különben ízetlenek lesznek a halrudacskáid.
Vegán halrudacska
Hozzávalók 14 darabhoz
A páchoz:
- 1 db nori algalap
- 200 ml forró víz
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek friss citromlé
- 1 tk fokhagyma-granulátum
A tofuhoz:
- 400 g tofu
- 50 g kukoricakeményítő
- 2 ek sörélesztőpehely
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- 120 ml szójaital vagy más növényi alternatíva
- 100 g kenyérmorzsa
- 4 ek olaj a sütéshez
Elkészítés:
A marinádhoz keverjük össze valamennyi hozzávalót, és tegyük félre.
A tofut csepegtessük le, egy papírtörlővel töröljük szárazra, és vágjuk kb. ujjnyi vastag hasábokra. Forgassuk bele az elkészült pácba, majd fóliázzuk le, és legalább 2 órára (de a legjobb, ha egész éjszakára) tegyük hűtőbe.
A panírhoz keverjük össze a kukoricakeményítőt, a sörélesztőt, a sót és a borsot. Öntsük egy külön tálba a szójaitalt, egy másik tálba pedig a kenyérmorzsát. A tofuhasábokat sorban forgassuk először a fűszeres kukoricakeményítőbe, utána a szójaitalba, végül pedig a morzsába.
Hevítsünk fel egy serpenyőt az olajjal, majd közepes hőfokon, minden oldalán süssük benne aranyszínűre a hasábokat.
Friss citromlével meglocsolva fogyasszuk.
-
2024-01-17 08:32:01
-
2023-12-27 10:32:01
-
2023-06-29 09:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!