Vegán halrudacska tofuból: a karakteres páctól kapja az ízét

Vegan-halrudacska-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű, kézenfekvő és gyors hamis halrudacskareceptet mutatunk, amelyben ezúttal a tofu a főszereplő: a páctól lesz halíze.

Ez a halrudacska kívül ropogós, belül lágy, egészséges és tele van fehérjével. Az elkészítése sem bonyolult, ha tudod, hogyan ízesítsd ahhoz, hogy valóban halízű legyen. Ehhez a legfontosabb hozzávaló a nori alga, egy tengeri fűféle, amely a sushinak is az egyik nélkülözhetetlen összetevője – és erősen halízű.

Vele készül a marinád, amelybe a tofucsíkok kerülnek, és ahhoz, hogy jól átvegyék az ízeket, érdemes őket minél több ideig pácolni. Ezt a lépést akkor se hagyd ki, ha időszűkében vagy: inkább készítsd elő már előző este, különben ízetlenek lesznek a halrudacskáid.

Vegán halrudacska

Vegan-halrudacska

Hozzávalók 14 darabhoz

A páchoz:

  • 1 db nori algalap
  • 200 ml forró víz
  • 4 ek szójaszósz
  • 2 ek friss citromlé
  • 1 tk fokhagyma-granulátum

A tofuhoz:

  • 400 g tofu
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 120 ml szójaital vagy más növényi alternatíva
  • 100 g kenyérmorzsa
  • 4 ek olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A marinádhoz keverjük össze valamennyi hozzávalót, és tegyük félre. 

A tofut csepegtessük le, egy papírtörlővel töröljük szárazra, és vágjuk kb. ujjnyi vastag hasábokra. Forgassuk bele az elkészült pácba, majd fóliázzuk le, és legalább 2 órára (de a legjobb, ha egész éjszakára) tegyük hűtőbe. 

A panírhoz keverjük össze a kukoricakeményítőt, a sörélesztőt, a sót és a borsot. Öntsük egy külön tálba a szójaitalt, egy másik tálba pedig a kenyérmorzsát. A tofuhasábokat sorban forgassuk először a fűszeres kukoricakeményítőbe, utána a szójaitalba, végül pedig a morzsába.

Hevítsünk fel egy serpenyőt az olajjal, majd közepes hőfokon, minden oldalán süssük benne aranyszínűre a hasábokat. 

Friss citromlével meglocsolva fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük