Krémes trüffelgolyó 4 hozzávalóból: tejmentes receptet mutatunk

Vegan-csokitruffel-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Selymes, gazdag és tökéletes házi megfelelője a legjobb francia trüffelgolyóknak.

A trüffel a csokoládés édességeknek egy olyan változata, amelynek szinte lehetetlen ellenállni. Akkor sem kell lemondanod róla, ha valamilyen oknál fogva nem fogyaszthatsz tejterméket, hiszen ez a változat erre is megoldást nyújt. 

A hagyományos receptekben szereplő rengeteg vaj helyett krémes, konzerves kókusztejet használj, amelytől mennyeien selymes lesz a desszert. A legjobb eredmény érdekében felhasználás előtt alaposan keverd össze a konzervben szétvált átlátszó kókuszvizet a krémtől, étcsokiból pedig magas kakaótartalmút válassz. A 75-80%-os csokikban ugyanis nemcsak több a kakaóvaj, ezáltal pedig krémesebbek, hanem tejet vagy tejszármazékokat sem tartalmaznak.

Vegán trüffelgolyó

Vegan-csokitruffel

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 250 g magas kakaótartalmú étcsoki apróra darabolva
  • 125 ml konzerves kókusztej
  • 3 ek kakaópor (cukormentes)
  • 0.5 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Öntsük a kókusztejet egy kisebb edénybe, és közepes hőfokon forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csokit, és hagyjuk, hogy a hő hatására teljesen elolvadjon. Ez 5-10 percig is eltarthat.

Keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a sót is (ha használunk), takarjuk le egy fóliával, és legalább 2 órára tegyük hűtőbe dermedni.

Ha letelt az idő, szórjuk a kakaóport egy kisebb tálba, majd formázzunk szabályos golyókat a csokimasszából. Ezek tetszés szerint 1,5-2 teáskanálnyi nagyságúak is lehetnek. 

Hempergessük őket a kakaóba, és sorakoztassuk egy tányérra vagy tálcára.

Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük