Friss, könnyed zöldborsós quinoasaláta: a feta sajt és menta a lelke

quinoasalata1
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amennyire színes és vibráló, annyira finom ez a saláta, a zöldborsó-feta-menta kombináció mindig sikert arat!

Friss, könnyed, mégis tartalmas ez a quinosaláta, amely amellett, hogy nagyon finom, még tápláló is! A quinoa az egyik legegészségesebb gabonapótló, egy igazi szuperélelmiszer, ugyanis nagyon magas a rost- és a fehérjetartalma, így érdemes gyakran fogyasztani.

Az álgabona mellé a tavasszal szezonját élő zöldborsó kerül, de a friss mentáról se feledkezz meg, tökéletes lesz ez a kombináció! Sós ellensúlyként fetát is érdemes kockázni bele. Ha esetleg nem kapsz quinoát, a salátát bátran elkészítheted bulgurral és kuszkusszal is: bár ezek kevésbé egészségesek, tökéletesen működik velük a recept. 

Zöldborsós quinoasaláta

quinoasalata

Hozzávalók 6 személyre

Saláta:

  • 2 bögre quinoa
  • 3 bögre víz/alaplé
  • ízlés szerint
  • 3 bögre zöldborsó (friss vagy mirelit)
  • 0.5 csomag feta sajt (100 g)
  • 1 fej lila hagyma
  • 0.5 csokor menta

Dresszing:

  • 60 ml olívaolaj
  • 60 ml citromlé
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát alaposan mossuk át, akkor jó, mikor már tiszta az öblítővize. Tegyük lábasba, majd főzzük meg az alaplében/vízben az itt olvasható útmutató szerint. Ha magába szívta a folyadékot, vegyük le a lángról, fedjük le, majd hagyjuk állni 10-15 percig. Egy villával lazítsunk rajta, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Közben a borsót dobjuk forrásban lévő vízbe, majd attól függően, hogy mirelitet vagy frisset használunk, főzzük pár perc alatt puhára, szűrjük le.

A feta sajtot kockázzuk össze, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre, a mentát vágjuk finomra.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.

A saláta hozzávalóit keverjük össze, majd öntsük rá a dresszinget, forgassunk mindent egybe. Rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon