Krémes kence zsenge zöldborsóból: abbahagyhatatlanul finom
A zöldborsóból pompás kence készülhet, mely pirítósra kenve finom és egészséges napindító.
Friss, könnyed, mégis tartalmas ez a quinosaláta, amely amellett, hogy nagyon finom, még tápláló is! A quinoa az egyik legegészségesebb gabonapótló, egy igazi szuperélelmiszer, ugyanis nagyon magas a rost- és a fehérjetartalma, így érdemes gyakran fogyasztani.
Az álgabona mellé a tavasszal szezonját élő zöldborsó kerül, de a friss mentáról se feledkezz meg, tökéletes lesz ez a kombináció! Sós ellensúlyként fetát is érdemes kockázni bele. Ha esetleg nem kapsz quinoát, a salátát bátran elkészítheted bulgurral és kuszkusszal is: bár ezek kevésbé egészségesek, tökéletesen működik velük a recept.
A quinoát alaposan mossuk át, akkor jó, mikor már tiszta az öblítővize. Tegyük lábasba, majd főzzük meg az alaplében/vízben az itt olvasható útmutató szerint. Ha magába szívta a folyadékot, vegyük le a lángról, fedjük le, majd hagyjuk állni 10-15 percig. Egy villával lazítsunk rajta, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Közben a borsót dobjuk forrásban lévő vízbe, majd attól függően, hogy mirelitet vagy frisset használunk, főzzük pár perc alatt puhára, szűrjük le.
A feta sajtot kockázzuk össze, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre, a mentát vágjuk finomra.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.
A saláta hozzávalóit keverjük össze, majd öntsük rá a dresszinget, forgassunk mindent egybe. Rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu