
Aszalt paradicsommal töltött sertéskaraj: így készítve szaftos és ízletes a hús

A karaj remek választás a hétvégi családi ebédre, ha igazán különlegesen szeretnéd szervírozni, akkor fetával és aszalt paradicsommal töltsd meg.
A karaj a magyar háztartásokban nagyon népszerű, a leggyakrabban rántva kerül az asztalra, de szaftos bakonyi szeletként is jólesik. Ha kicsit különlegessebben készítenéd el, akkor töltsd meg finomságokkal.
A karajt sokféle alapanyaggal érdemes gazdagítani. Remekül állnak neki az aszalt zöldségek és gyümölcsök, na meg a sajt. Én most aszalt paradicsommal és fetával gazdagítottam, a kis csomagokat pedig baconnel tekertem körbe, így szaftos és nagyon finom lett.
-
2023-04-23 08:36:01
-
2023-03-28 08:52:01
-
2022-12-23 06:32:01
Aszalt paradicsommal töltött sertéskaraj

Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 szelet csont nélküli karaj
- só és bors ízlés szerint
- 200 g feta sajt
- 12 darab aszalt paradicsom
- 500 g bacon
- kevés olaj
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal. Ezután a szeletekre tegyünk sajtot és aszalt paradicsomot, tekerjük fel a húst, majd tekerjük körbe a baconnel.
Vegyünk elő egy tepsit, és enyhén kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a töltött húsokat. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!