Nyári paradicsomsaláta balzsamecettel: sültek mellé tökéletes kísérő

pscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zamatos salátát egyféle paradicsomból is elkészítheted, de ha igazán izgalmas finomságot szeretnél kínálni, akkor többfélével dolgozz.

A lédús paradicsommal nagyon változatosan bánhatsz a konyhában, ízletes nyersen és főzve is. A paradicsomot bátran konzerválhatod, csodálatos házi paradicsomlét, sűrített paradicsomot, aszalványt vagy savanyúságot készíthetsz belőle. 

A paradicsom különösen nyáron esik jól, ilyenkor készíts belőle klasszikus finomságokat, levest, töltött paradicsomot, szendvicset, és persze az elengedhetetlen salátákban is helyet szánhatsz a zamatos finomságnak. A paradicsomhoz remekül illik a lila hagyma, bazsalikom vagy a balzsamecet.

Ha már paradicsomsaláta, akkor használj nyugodtan többfélét. Mikor édes és lédús a paradicsom, dolgozz a nagyobb darabokkal, de ha még vízízűek, pici koktélparadicsomokból is készülhet a saláta. Kínáld hidegen, sültek mellé tökéletes kísérő.

Balzsamecetes nyári paradicsomsaláta

psct

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 50 dkg koktélparadicsom (színes)
  • 10 darab bazsalikomlevél

Öntet:

  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe.

A bazsalikomleveleket helyezzük egymásra, majd szorosan tekerjük fel és szeleteljük fel.

A balzsamecetet öntsük keverőtálba, adjuk hozzá az olívaolajat és a fűszereket, majd keverjük egybe az alapanyagokat.

A félbevágott paradicsomot és a felszeletelt bazsalikomot forgassuk egybe az öntettel együtt, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük