
Nyári paradicsomsaláta balzsamecettel: sültek mellé tökéletes kísérő

A zamatos salátát egyféle paradicsomból is elkészítheted, de ha igazán izgalmas finomságot szeretnél kínálni, akkor többfélével dolgozz.
A lédús paradicsommal nagyon változatosan bánhatsz a konyhában, ízletes nyersen és főzve is. A paradicsomot bátran konzerválhatod, csodálatos házi paradicsomlét, sűrített paradicsomot, aszalványt vagy savanyúságot készíthetsz belőle.
A paradicsom különösen nyáron esik jól, ilyenkor készíts belőle klasszikus finomságokat, levest, töltött paradicsomot, szendvicset, és persze az elengedhetetlen salátákban is helyet szánhatsz a zamatos finomságnak. A paradicsomhoz remekül illik a lila hagyma, bazsalikom vagy a balzsamecet.
Ha már paradicsomsaláta, akkor használj nyugodtan többfélét. Mikor édes és lédús a paradicsom, dolgozz a nagyobb darabokkal, de ha még vízízűek, pici koktélparadicsomokból is készülhet a saláta. Kínáld hidegen, sültek mellé tökéletes kísérő.
Balzsamecetes nyári paradicsomsaláta

Hozzávalók 4 személyre
Saláta:
- 50 dkg koktélparadicsom (színes)
- 10 darab bazsalikomlevél
Öntet:
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe.
A bazsalikomleveleket helyezzük egymásra, majd szorosan tekerjük fel és szeleteljük fel.
A balzsamecetet öntsük keverőtálba, adjuk hozzá az olívaolajat és a fűszereket, majd keverjük egybe az alapanyagokat.
A félbevágott paradicsomot és a felszeletelt bazsalikomot forgassuk egybe az öntettel együtt, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!