Fitt káposztasaláta mogyoróöntettel: izgalmas köret vagy könnyed vacsi
Káposztasaláta rengeteg módon és ízesítéssel készülhet, most egy egzotikus, mogyorószósszal készült változatot mutatunk.
A brokkolislaw nem más, mint a népszerű amerikai káposztasaláta, a coleslaw brokkolival készült változata. Természetesen káposzta és répa is van benne bőven, akárcsak az eredetiben: ha a klasszikus salátát feldobnád kicsit, akkor ez legyen az első választásod.
Ráadásul valamennyi hozzávaló egész évben elérhető, így grillszezon után is előveheted a recepted, és elkészítheted köretnek vagy könnyed vacsorának. Frissítő, vitamindús, és hűtőben több napig is eláll. Arra figyelj, hogy ennél a változatnál nem elég rózsáira szedned a brokkolit, hanem a szárakat is felhasználhatod. Ehhez vágd le róluk a fás részeket, majd Julienne-technikával darabold őket vékony csíkokra.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a feldarabolt brokkoliszárakat, a rózsákat, a répát, a káposztát és a hagymát.
Készítsük el a coleslaw-öntetet az ebben a cikkben leírtak szerint. Adjuk a zöldségekhez, és alaposan forgassuk őket össze.
Tetszés szerint szórjuk meg pirított magvakkal: a dió, a mandula vagy a napraforgó mind jól áll ennek a salátának. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu