
Krémes és ízletes erdélyi töltött tojás: eteti magát, olyan finom
Az ünnepi tojás töltelékében sertésmájkrém is helyet kap, ettől lesz hihetetlenül ízletes és krémes.
A húsvéti ünnepi asztal kötelezői közé tartozik a sonka, torma és a tojásos finomságok. Ilyenkor mindenki készül tojássalátával, tojáskrémmel vagy kaszinótojással, azaz töltött tojással.
A recept nagyon egyszerű: a tojás a céklától kapja a különleges színét, ehhez egy ecetes páclében kell hosszabban pihentetni. Ha nincs kedved páclét készíteni, de van otthon céklasavanyúság-leved, akkor abban is pácolhatod a tojásokat.
A vizet mérjük lábasba és adjuk hozzá a sót, cukrot ecetet, és főzzük forrásig.
A tojást forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig.
A céklát pucoljuk meg és vágjuk tetszés szerinti darabokra.
A céklát, a megpucolt főtt tojásokat helyezzük egy üvegedénybe, ezután öntsük rá a felforralt páclét. Miután kihűlt a páclé, az edényt tegyük hűtőbe legalább 1 éjszakára.
A hűtőben történt pihentetés után a tojásokat vágjuk félbe, a sárgáját kanalazzuk keverőtálba. Az üresen maradt színezett tojásfehérjét helyezzük tálcára.
A tojássárgáját keverjük krémesre a sóval, borssal, majonézzel és a mustárral. Ha tehetjük, akkor a krémet tegyük habzsákba, majd ízlésesen adagoljuk vissza a színezett tojásfehérjébe. Ha nincs habzsák, akkor kanállal tegyük a krémet a helyére.
Az elkészült húsvéti tojást szórjuk meg petrezselyemmel, Cayenne-borssal vagy fekete őrölt borssal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu