Citromos sült sügér az ünnepi asztalra: 30 perc alatt kész a lakoma

sult-suger
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sügérből rendkívül ízletes fogás készülhet, mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét, kínáld párolt zöldségekkel, friss salátával.

A sügér nagyon egészséges, kiváló fehérjeforrás, mely omega-3 zsírsavakban és káliumban is bővelkedik. Ez a halféle remek választás azoknak, akik az ünnepi időszak alatt is törekednek az egészséges táplálkozásra, illetve halat tennének az asztalra.

Így készítve még finomabb!

A sült sügér elkészítése egyszerű, gond nélkül, kevés munkával az asztalra kerül. Mellé érdemes párolt zöldségeket kínálni vagy friss salátát, de ünnepibb kiadásban is összedobható. Ha így tálalnád, akkor édesburgonyát vágj ujjnyi karikákra, majd sóval, borssal és olajjal forgasd egybe. Ezután told sütőbe és süsd puhára, majd utána helyezd rá a halat, és azzal együtt tedd vissza. Így a körettel együtt készül el a finom és egyszerű ünnepi lakoma.

Citromos sült sügér

Citromos sült sügér ct

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 1 kg sügér
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 darab citrom karikára vágva
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • fekete vagy fehér bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem finomra vágva (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított sügért sózzuk le és tegyük félre 10 percre.

Míg a hal áll a sóban, melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A halat helyezzük tepsire, majd locsoljuk meg citromlével, ha szeretnénk, citromkarikákat is tegyünk rá. Ezután olívaolajjal is locsoljuk meg, majd toljuk az előmelegített sütőbe 20 percre. Ha nagyon méretes a hal, akkor több idő szükséges neki.

Tálalásnál ízlés szerint szórjuk meg borssal és petrezselyemmel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük