Puha mézeskalács csokiba mártva: így dobd fel az ünnepi sütit

9
Nyomtatás
Csokis-mezeskalacs-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha feldobnád a klasszikus mézeskalácsot, akkor az elkészült süteményt mártsd csokiba: ebben a formában gasztroajándéknak is szuper lesz.

Az álompuha mézeskalács a megszokottól eltérően, csokiba mártva készül, az így készült desszert pedig annyira finom és mutatós, hogy még gasztroajándékként is érdemes elkészíteni.

Az alap egy rögtön puha mézeskalács, amelybe sem tojás, sem tejtermékek nem kerülnek, így növényi étrendbe is beillesztheted. Ami viszont kerül bele, az egy gazdag mézeskalácsfűszer-keverék, amely akkor a legjobb, ha otthon készíted el.

Csokis mézeskalács

Csokis-mezeskalacs

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 250 g finomliszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. mézeskalácsfűszer-keverék
  • 100 g barna cukor
  • 0.5 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 50 g növényi vajalternatíva felolvasztva
  • 120 ml szója- vagy más növényi ital
  • 200 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a mézeskalácsfűszer-keveréket, a cukrot, a sütőport és a sót, majd keverjük hozzá a vajalternatívát és a növényi italt is. Egy összeálló, könnyen formázható masszát kell kapnunk.

Képezzünk belőle szabályos gombócot, majd lisztezett felületen nyújtsuk kb. 5 mm vastagságúra. Sütikiszúróval vágjunk belőle tetszőleges formákat, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokit, majd egyenként mártsuk bele a mézeskalácsokat, csepegtessük le, és dermedésig tegyük vissza a sütőpapírra.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon