
Házi csokitorta egyszerűen: csodaszép és nagyon finom
A csokiban és kakaóban gazdag torta pofonegyszerűen készül, amit kedvedre cicomázhatsz.
Az olasz konyha telis-tele van lehengerlő finomságokkal, amelyek minimalista stílusban készülnek. A torta caprese is ilyen, tökéletes példája annak, hogy a legegyszerűbb hozzávalókból is születhet mestermű.
A csokiban gazdag desszert liszt nélkül készül. A finomságot érdemes kreatívan kínálni, díszítsd fel gyümölcsökkel, koronázd meg vaníliafagyival, vagy csak simán szórd meg porcukorral. Tökéletes vendégváró, édes bűnbeesés, a délutáni kávé mellé szuper választás.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A tortaformát kenjük ki vajjal, majd hintsük meg kakaóval.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd tegyük félre, míg teljesen kihül.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá.
A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk hozzá a puha vajat is. Ezután adjuk hozzá a mandulát, az olvasztott csokit és a tojásfehérjehabot.
A masszát simítsuk az előkészített formába, majd toljuk az előmelegített sütőbe 35-40 percre.
Az elkészült tortát porcukorral vagy kakaóval meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu