Álomszép, gluténmentes csokitorta: ebből biztos a repeta

3
Nyomtatás
Csokitorta gluténmentesen cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gluténmentes csokitorta az olasz konyha egyik desszertcsodája, amit torta caprese néven is ismernek.

Az olasz konyha telis-tele van lehengerlő finomságokkal, amelyek minimalista stílusban készülnek. A torta caprese is ilyen, tökéletes példája annak, hogy a legegyszerűbb hozzávalókból is születhet mestermű.

A csokiban gazdag desszert liszt nélkül készül. A finomságot érdemes kreatívan kínálni, díszítsd fel gyümölcsökkel, koronázd meg vaníliafagyival, vagy csak simán szórd meg porcukorral. Tökéletes vendégváró, édes bűnbeesés, a délutáni kávé mellé szuper választás.

Csokitorta gluténmentesen

Csokitorta gluténmentesen ct

Hozzávalók x cm-es formához 24 cm átmérőjű formához

  • 25 dkg ét- vagy tejcsokoládé
  • 4 darab tojás
  • 1 csipet
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg őrölt mandula
  • kevés vaj a forma kikenéséhez
  • a formába kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

A tortaformát kenjük ki vajjal, majd hintsük meg kakaóval.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd tegyük félre, míg teljesen kihül.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá.

A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk hozzá a puha vajat is. Ezután adjuk hozzá a mandulát, az olvasztott csokit és a tojásfehérjehabot.

A masszát simítsuk az előkészített formába, majd toljuk az előmelegített sütőbe 35-40 percre.

Az elkészült tortát porcukorral vagy kakaóval meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon