
A gofri sósan is finom, próbáld ki cukkinivel: szendvicsalapnak is tökéletes

A cukkinivel dúsított gofri remek harapnivaló, melynek tésztája a joghurttól puha, az ízekről pedig a parmezán és a fokhagyma gondoskodik.
Az édes gofrik mellett érdemes a sós változatokat is kipróbálni, melyekből akár szendvicsalap is lehet. Egy sós gofrihoz remekül passzol a sonka és még a rántott hús is. Persze mindenféle plusz nélkül is jólesik falatozni a sós lepénykéket.
Mivel a cukkininek nincs túl intenzív zamata, ezért bátran lehet fűszerezni. A receptben fokhagyma, őrölt bors és parmezán gondoskodik az ízélményről. Ha a fokhagymát nem kedveled, metélőhagymával próbáld izgalmasabbá varázsolni a tésztát, de friss petrezselyemmel vagy kaporral is felturbózhatod.
-
2023-09-29 07:32:01
-
2023-09-19 08:52:01
-
2023-09-17 07:52:02
Cukkinis-fokhagymás gofri

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab cukkini
- 1 teáskanál só
- 2 darab tojás
- 10 dkg parmezán
- fekete őrölt bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg finomliszt
- 2 dl joghurt
- kevés olaj
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit reszeljük le, szórjuk meg sóval, és tegyük félre 15 percre, ezután alaposan nyomkodjuk ki az eresztett levét.
A tojásokat válasszuk ketté.
A sárgájához adjuk hozzá a reszelt parmezánt, sót, borsot, zúzott fokhagymát, lisztet és a joghurtot, majd keverjük csomómentesre az alapanyagokat.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a tojássárgás keverékkel és a reszelt cukkinivel.
A gofrisütőt kenjük ki kevés olajjal, majd adagoljuk bele a masszát, és süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!