Így készül a német currys ketchup: 10 perc alatt kész

16
Nyomtatás
currywurst
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha jártál már Németországban, biztosan kóstoltad a currywurstot. Ez a fogás rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető, és a street foodok között is megállja a helyét. A falatokra vágott kolbászdarabok azonban mit sem érnének a legendás currys ketchup nélkül!

A vásárok nagy kedvence a különféle sült kolbászok arzenálja, amelyek mellé mindig jár egy szelet friss kenyér és valamilyen mártogatós is. Ha jártál már Németországban, biztosan te is ettél currywurstot. Ez a pofonegyszerű étel, amennyire könnyen elkészíthető, olyannyira népszerű ma már szerte a világon.

Igazából semmi extrára ne gondolj, hiszen ez csupán egy finom sült kolbász egy hozzá passzoló, egészen kiváló ketchupos szósszal, amely azonban a maga egyszerűségével mégis nagyszerű ízt ad a húsnak.

Currys ketchup

currywurst

Hozzávalók 2 adag

  • 10 ml olívaolaj
  • 120 ml ketchup
  • 60 ml víz
  • 0.5 tk. Cayenne-bors
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 ek. currypor
  • 0.5 tk.
  • 1 csipet őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Vegyünk elő egy kisebb méretű lábost.

Tegyük fel a tűzhelyre, majd tegyük bele az összes alapanyagot, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk fel.

Pár percig főzzük a forrástól számítva, majd vegyük le a tűzről, hogy picit meghűljön.

Kínáljuk a már hagyománynak számító sült kolbászkarikák mellé.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon