Hevítsük fel az olajat egy közepes edényben, és 1 percig pirítsuk benne a zöldhagymát. Adjuk hozzá az apróra kockázott édesburgonyát, és további 1 percig pirítsuk együtt is. Adjuk hozzá a fűszereket (füstölt paprika, chili, kömény), a bébispenótot, 2-3 evőkanálnyi vizet, és fedő alatt pároljuk 7-8 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul.
Keverjük hozzá a feketebabot, a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a lime levével, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a friss koriandert is.
Töltsük meg a tortillákat: minden lap egyik oldalára tegyünk 3 evőkanálnyi tölteléket, azt „takarjuk be” reszelt sajttal, és hajtsuk rá az üres részt. Finoman nyomkodjuk meg, hogy jól összetapadjon a két oldal, majd tegyük egy felhevített serpenyőbe, és oldalanként 2-3 perc alatt süssük ropogós aranybarnára. (Ha elég nagy a serpenyő, egyszerre két quesadilla is készülhet.)
Az elkészült quesadillákat vágjuk 2-3 egyforma darabra, és azonnal fogyasszuk, amíg még nyúlós benne a sajt.