
Egészben sült rozmaringos csirke: a hús szaftos és omlós

A gusztusos, aranybarnára sült csirke egyszerűen, csupán néhány hozzávalóból készül, mégis elképesztően finom.
A hús különleges, karakteres zamatát a balzsamecet, a rozmaring és a fokhagyma adja. A bőre szép pirosra sül, ropogós, a húsa azonban szaftos és omlós az alaplének köszönhetően.
Mártást is kínálj mellé!
Nemcsak a szemet gyönyörködtető sült isteni, de a pecsenyelé is aranyat ér. Csak annyi a dolgod vele, hogy átszűrve, lábasban sűrűre főzöd. Ha szükségesnek érzed, picit fűszerezd még, majd mehet is az étkezőasztalra, így mindenki tetszés szerint öntheti a sültre. A gusztusos sült csirke mellé kötelező valamilyen krumplis vagy rizses köret, és a saláta is jár mellé.
-
2023-04-30 07:52:02
-
2022-12-19 08:52:01
-
2022-12-03 07:52:02
Egészben sült rozmaringos csirke

Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab egész csirke
- 2 ág rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál balzsamecet
- 200 ml csirke- vagy zöldségalaplé
- só és bors ízlés szerint
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A megtisztított csirke hasüregébe tegyünk 1 ág rozmaringot, illetve a megpucolt, darabolt hagymát és fokhagymagerezdeket.
Vegyünk elő egy akkora, mélyebb tepsit, amelybe belefér a csirke.
A csirkét helyezzük a tepsibe, locsoljuk meg a balzsamecettel és az alaplével, majd fűszerezzük sóval és borssal, végül pedig csorgassunk rá olívaolajat, és a maradék rozmaringágat is helyezzük rá.
Ezután toljuk a sütőbe, és süssük 60-80 percig, közben 10-15 percenként fordítsuk meg a csirkét, és a pecsenyelével locsoljuk meg.
Az elkészült csirke alól a pecsenyelét szűrjük le, és lábasban főzzük addig, amíg besűrűsödik. A mártást öntsük csészébe, és a kész sült mellé kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!