Egészben sült rozmaringos csirke: a hús szaftos és omlós

Egészben sült rozmaringos csirke cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos, aranybarnára sült csirke egyszerűen, csupán néhány hozzávalóból készül, mégis elképesztően finom.

A hús különleges, karakteres zamatát a balzsamecet, a rozmaring és a fokhagyma adja. A bőre szép pirosra sül, ropogós, a húsa azonban szaftos és omlós az alaplének köszönhetően.

Mártást is kínálj mellé!

Nemcsak a szemet gyönyörködtető sült isteni, de a pecsenyelé is aranyat ér. Csak annyi a dolgod vele, hogy átszűrve, lábasban sűrűre főzöd. Ha szükségesnek érzed, picit fűszerezd még, majd mehet is az étkezőasztalra, így mindenki tetszés szerint öntheti a sültre. A gusztusos sült csirke mellé kötelező valamilyen krumplis vagy rizses köret, és a saláta is jár mellé.

Egészben sült rozmaringos csirke

Egészben sült rozmaringos csirke ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab egész csirke
  • 2 ág rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 200 ml csirke- vagy zöldségalaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A megtisztított csirke hasüregébe tegyünk 1 ág rozmaringot, illetve a megpucolt, darabolt hagymát és fokhagymagerezdeket.

Vegyünk elő egy akkora, mélyebb tepsit, amelybe belefér a csirke.

A csirkét helyezzük a tepsibe, locsoljuk meg a balzsamecettel és az alaplével, majd fűszerezzük sóval és borssal, végül pedig csorgassunk rá olívaolajat, és a maradék rozmaringágat is helyezzük rá.

Ezután toljuk a sütőbe, és süssük 60-80 percig, közben 10-15 percenként fordítsuk meg a csirkét, és a pecsenyelével locsoljuk meg.

Az elkészült csirke alól a pecsenyelét szűrjük le, és lábasban főzzük addig, amíg besűrűsödik. A mártást öntsük csészébe, és a kész sült mellé kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük