Álompuha, fűszeres krumplipogácsa: maradékmentőnek is tökéletes

Krumplipogacsa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a recept szuper egyszerű, mégis nagyon finom, és még maradékmentőnek sem rossz: a végeredmény pedig egy lágy krumplipogácsa, amely az utolsó morzsáig elfogy majd.

Ha szereted a nem hétköznapi, de egyszerűen készülő krumplis köreteket, de a tócsninál picivel többre vágysz, akkor készítsd el ezt a sok fűszerrel készülő krumplipogácsát. Szuper választás, ha érdekesebb köretnek szánod, de egy krémes mártogatós mellett is aranyat ér.

A recept pozitívuma, hogy nem tartalmaz semmilyen tejterméket: a felhasznált sörélesztőpehely felel a pogácsák sajtos ízéért – ezt a hozzávalót bátran használd sajtmentes ételekhez is, nemcsak sajtra hasonlító íze, de magas B-vitamin-, cink- és szeléntartalma miatt is.

Fűszeres krumplipogácsa

Krumplipogacsa

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 500 g krumpli (vagy maradék héjában főtt burgonya)
  • 2 ek olívaolaj + kevés a sütéshez
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 púpozott ek liszt
  • 3 ek sörélesztőpehely
  • 1 csapott tk
  • 1 csipet bors
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 2 ek zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mossuk meg, és enyhén sós vízben, héjában főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg, és krumplinyomón passzírozzuk át.

Egy közepes edényben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük benne üvegesre a fokhagymát. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a krumplit, a lisztet, a sörélesztőpelyhet, a sót, a borsot és a petrezselymet, és alaposan dolgozzuk össze.

Formázzunk a masszából 7-8 pogácsát, és forgassuk zsemlemorzsába. Hevítsünk kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben, és közepes hőfokon, oldalanként 3-5 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a pogácsákat. Ha nagyon gyorsan elkezdenek megbarnulni, akkor vegyük alacsonyabbra a hőfokot.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük