Tejszínes gombamártásban sült csirkecomb: főúri fogás kevés munkával

19
Nyomtatás
Gombamártásban sült csirkecomb cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az omlósra sült csirkecomb gombával és tejszínes szósszal készül, szuper fogás tésztával vagy rizzsel kínálva.

A sült csirkecomb igazi kényelmi recept, mely egyszerűsége ellenére pompás étel. A csirkecombot érdemes izgalmasabb receptek szerint is elkészíteni, ilyen a töltött változat vagy ez a tejszínes, melyben gomba is helyet kap.

Így is lehet

A vöröshagyma mellé érdemes pórét is használni, valamint a gombát bátran keverd, fele csiperke és fele laska remek párost alkot. Ha lehet, friss fűszernövényt használj szárított helyett. A különlegesebb hatás kedvéért szárított paradicsommal is feldobhatod, a húsimádók pedig füstölt szalonnán is piríthatják a hagymát.

Gombamártásban sült csirkecomb

Gombamártásban sült csirkecomb ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 1 bögre liszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • kevés olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 500 g gomba
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 dl fehérbor
  • 500 ml főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsuk meg.

A lisztet mérjük tányérba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot és a Cayenne-borsot. Ebbe a keverékbe forgassuk bele a combokat.

Egy magas falú serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, majd helyezzük bele a combokat, és mindkét oldalukon süssük 8-12 percig, míg kívülről szépen megpirul, ezután vegyük ki és tegyük félre. Belül még nem kell teljesen átsülnie.

A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk finomra, és abban a serpenyőben, amelyben a hús pirult, dinszteljük üvegesre. (Ha szükséges, kevés zsiradékot adjunk hozzá.)

A megtisztított gombát vágjuk fel tetszés szerint, majd keverjük a hagymához és pirítsuk 10-15 percig, közben sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Ezután öntsük alá a fehérbort, majd 5 perc után a tejszínt, és főzzük forrásig.

A gombaszószt öntsük jénaiba vagy másmilyen magas falú hőálló edénybe. Ebbe a szószba helyezzük bele a félretett combokat, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 25-35 percre, míg a hús szép piros színűre sül. (Félidőnél fordítsunk, és a húst locsoljuk meg a tejszínes szósszal.)

Az elkészült ételt rizzsel vagy tésztával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon