Gyömbéres sárgarépaleves: a legfinomabb náthaűző

6
Nyomtatás
gyomberes-sargarepaleves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Levesrajongók, figyelem! Most egy őrületesen finom répalevest mutatunk, amit gyömbérrel turbózunk fel, így hatásosan veszi fel a harcot a nátha ellen.

Ennek a levesnek az alapja – az évszaktól függetlenül mindig elérhető – sárgarépa, amit gyömbérrel vértezünk fel a megfázás és a nátha ellen, így ez az étel nemcsak finom, de egészséges is. A gyömbér gyulladáscsökkentő hatása és a répában rejlő vitaminok ugyanis együtt csodákra képesek.

Ez a kiadós, forró leves ráadásul alig fél óra alatt elkészül, és a gyömbér, illetve a sárgarépa mellett kókusztej is kerül bele, így teljesen növényi alapú.

Gyömbéres sárgarépaleves

gyomberes-sargarepaleves

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. friss, reszelt gyömbér
  • 500 g sárgarépa
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 60 ml kókusztej (konzerves)
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. juharszirup
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A gyömbért és a sárgarépákat hámozzuk meg.

A gyömbért reszeljük le, a sárgarépát vágjuk darabokra.

Egy nagy fazékban melegítsük fel az olajat.

Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk kb. 5 percig. Ezután adjuk a lábashoz a sárgarépákat, és párszor átkeverve dinszteljük további 5 percig.

Ezt követően öntsük fel az alaplével, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 15 percig, vagy míg a répa megpuhul.

Ha letelt a 15 perc, botmixerrel turmixoljuk az egészet simára, majd adjuk hozzá a kókusztejet is, és úgy is mixeljünk rajta még egy kicsit.

Végezetül adjuk hozzá a citromlevet, a juharszirupot, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon