
Sűrű, selymes brokkolikrémleves: eteti magát, olyan finom
A lélekmelengető brokkolikrémleves egyszerűen, gyorsan készül, ugyanakkor tápláló és nagyon finom étel.
Ennek a levesnek az alapja – az évszaktól függetlenül mindig elérhető – sárgarépa, amit gyömbérrel vértezünk fel a megfázás és a nátha ellen, így ez az étel nemcsak finom, de egészséges is. A gyömbér gyulladáscsökkentő hatása és a répában rejlő vitaminok ugyanis együtt csodákra képesek.
Ez a kiadós, forró leves ráadásul alig fél óra alatt elkészül, és a gyömbér, illetve a sárgarépa mellett kókusztej is kerül bele, így teljesen növényi alapú.
A hagymákat tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A gyömbért és a sárgarépákat hámozzuk meg.
A gyömbért reszeljük le, a sárgarépát vágjuk darabokra.
Egy nagy fazékban melegítsük fel az olajat.
Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk kb. 5 percig. Ezután adjuk a lábashoz a sárgarépákat, és párszor átkeverve dinszteljük további 5 percig.
Ezt követően öntsük fel az alaplével, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 15 percig, vagy míg a répa megpuhul.
Ha letelt a 15 perc, botmixerrel turmixoljuk az egészet simára, majd adjuk hozzá a kókusztejet is, és úgy is mixeljünk rajta még egy kicsit.
Végezetül adjuk hozzá a citromlevet, a juharszirupot, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu