A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a porcukorral. Ezután morzsoljuk hozzá a vajat, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és gyúrjunk belőle sima tésztát. (Ha szükséges, 1-2 evőkanál tejfölt adjunk hozzá.)
A begyúrt tésztát csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
A hűtőből vegyük ki a tésztát, majd lisztezett felületen osszuk két egyforma cipóra. Először az egyiket nyújtsuk ki a tepsi méretének megfelelően (20x30 cm), majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire (vajjal kikentre is lehet). Ezután a tésztát szurkáljuk meg villával, majd toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 10-12 percig.
Míg a tészta sül, készítsük elő a tölteléket. A darált mákot forgassuk egybe a darált keksszel, cukorral, fahéjjal és a meggylekvárral.
A tésztát kenjük meg a töltelékkel.
A maradék tésztacipót nyújtsuk ki, majd helyezzük a töltelékkel megkent tésztára. Ezután a tésztát szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg felvert tojással.
A mákos pitét toljuk vissza a 170 fokos sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
A kész pitét porcukorral megkenve kínáljuk.