Selymes tormakrém házilag: tejmentes verziót mutatunk

Tormakrem-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a tormakrémet otthon is könnyen elkészítheted, az eredmény pedig egy selymes, sokoldalúan felhasználható kiegészítő lesz.

A tormakrém leggyakrabban a húsvéti időszakban kerül elő, azonban különleges íze miatt egész évben helye van az étkezőasztalon. Szinte bármihez használható, amihez majonézt vagy mustárt szokás, így lehet akár húsok, fasírtok, szendvicsek kiegészítője, sőt még chipsek és zöldségek mellé mártogatósként is szuper. Ha pedig köretként szeretnéd felhasználni, akkor ehhez a tormás sült céklához is remek választás.

Ez a változat ráadásul a vegánoknak és a tejallergiásoknak is kedvez, hiszen semmiféle állati eredetű hozzávalót nem tartalmaz. 

Házi tormakrém

Tormakrem

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 2 ek reszelt torma
  • 2 ek vegán tejföl
  • 2 ek vegán majonéz
  • 0.25 tk
  • 0.25 tk bors
  • 1 csipet fokhagyma-granulátum
Recept idők

Elkészítés:

Mérjünk minden hozzávalót egy kisebb tálba, és alaposan keverjük össze őket.

Tegyük egy légmentesen záródó befőttesüvegbe, és elfogyasztásig hűvös helyen tároljuk. Hűtőben 1 hétig eláll.

Tipp: ha egy igazán selymes krém a cél, az alapanyagokat tegyük turmixgépbe, és 1-2 perc alatt turmixoljuk teljesen homogén állagúra.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük