
Selymes tormakrém házilag: tejmentes verziót mutatunk

Ezt a tormakrémet otthon is könnyen elkészítheted, az eredmény pedig egy selymes, sokoldalúan felhasználható kiegészítő lesz.
A tormakrém leggyakrabban a húsvéti időszakban kerül elő, azonban különleges íze miatt egész évben helye van az étkezőasztalon. Szinte bármihez használható, amihez majonézt vagy mustárt szokás, így lehet akár húsok, fasírtok, szendvicsek kiegészítője, sőt még chipsek és zöldségek mellé mártogatósként is szuper. Ha pedig köretként szeretnéd felhasználni, akkor ehhez a tormás sült céklához is remek választás.
Ez a változat ráadásul a vegánoknak és a tejallergiásoknak is kedvez, hiszen semmiféle állati eredetű hozzávalót nem tartalmaz.
-
2023-04-10 07:52:02
-
2023-04-08 10:16:01
-
2023-04-07 06:32:01
Házi tormakrém

Hozzávalók 1 pohárhoz
- 2 ek reszelt torma
- 2 ek vegán tejföl
- 2 ek vegán majonéz
- 0.25 tk só
- 0.25 tk bors
- 1 csipet fokhagyma-granulátum
Elkészítés:
Mérjünk minden hozzávalót egy kisebb tálba, és alaposan keverjük össze őket.
Tegyük egy légmentesen záródó befőttesüvegbe, és elfogyasztásig hűvös helyen tároljuk. Hűtőben 1 hétig eláll.
Tipp: ha egy igazán selymes krém a cél, az alapanyagokat tegyük turmixgépbe, és 1-2 perc alatt turmixoljuk teljesen homogén állagúra.
Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!