Vegán tejföl házilag: krémes és nagyon finom

25
Nyomtatás
Vegan-tejfol-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha nem eszel tejfölt, de a bolti vegaföl és más vegán krémek helyett egészségesebb és finomabb alternatívát keresel, akkor készítsd el házilag!

Ezzel a recepttel egy szuper krémes, az igazi tejfölhöz hasonlóan kissé savanykás és mindenekelőtt nagyon finom vegán tejfölt készíthetsz tisztán növényi hozzávalókból. A boltban kapható növényi alternatívákkal szemben az a hatalmas előnye, hogy teljes értékű alapanyagokból készül, azaz nem fogyasztasz el vele felesleges zsiradékot, és tápláló is.

Ezt pedig a felhasznált kesudiónak köszönheti, amely semleges íze miatt tökéletesen alkalmas az olyan tejtermékek helyettesítésére, mint a ricotta, a túró, a sajt vagy jelen esetben a tejföl. Ehhez mindenképpen natúr kesudiót használj (ne legyen sózott vagy pirított), és hosszasan, legalább 1 órát áztasd forró vízben, hogy igazán selymesre tudd pürésíteni.

Házi vegán tejföl

Vegan-tejfol

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 150 g nyers kesudió
  • 100 ml víz
  • 1 ek. friss citromlé
  • 1 ek. almaecet
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • 0.5 tk.
Recept idők

Elkészítés:

A kesudiót felhasználás előtt 1 órával forrázzuk le háromszoros mennyiségű vízzel, és hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak.

Szűrjük le, tegyük aprítógépbe, adjunk hozzá minden más hozzávalót, és 1,5-2 perc alatt dolgozzuk krémesre.

Kanalazzuk légmentesen zárható tárolóba, és tejföl helyett fogyasszuk, chips, sült krumpli, esetleg csíkokra vágott zöldségek mellé mártogatósként.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon