Látványos palacsintatekercs banánnal töltve: kakaó kerül a tésztába

Csokis-palacsintatekercs-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Turbózd fel a hagyományos palacsintát, és készítsd el ezt a kakaós változatát: a banán kötelező bele!

A palacsintát a legtöbben szeretjük, hiszen annyi fajtája létezik, hogy biztosan mindenki megtalálja a maga kedvencét. Az amerikai vastagabb tésztástól kezdve az itthon elterjedtebb vékony tésztásig sokféle összetevős és ízesítésű létezik, most pedig egy újabb változatával ismerkedhetsz meg.

Ennek kakaó gazdagítja a tésztáját, és a töltelék sem hétköznapi: egész banán kerül bele. Mindezt pedig tetszőleges magvajjal – mandula vagy mogyoró –, esetleg csokis mogyorókrémmel egészítheted ki, ha pedig feltekerés után félbevágod a palacsintákat, mutatós desszertet kapsz, ami akár vendégvárónak is beillik.

Kakaós palacsintatekercs

Csokis-palacsintatekercs

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 150 g finomliszt
  • 1.5 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet
  • 200 ml növényi tejalternatíva
  • 100 ml szénsavas ásványvíz
  • 3 ek juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek kókuszolaj a sütéshez
  • 5 db banán
  • 5 tk mogyoró- vagy mandulavaj, csokis mogyorókrém a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a kakaóport, a fahéjat és a sót mérjük egy nagyobb tálba, majd keverjük hozzá a növényi italt, az ásványvizet, a juharszirupot és a vaníliakivonatot.

Hevítsünk fel egy palacsintasütőt vagy egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőt, olajozzuk be, és vékony rétegben oszlassuk el benne a tészta ötödét. Közepes hőfokon süssük 1-2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg egy szilikonspatulával, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig.

Szedjük tányérra, kenjük meg vékonyan a választott magvajjal vagy csokis mogyorókrémmel, helyezzük a közepére a banánt, és szorosan tekerjük fel. Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is.

A palacsintákat vágjuk felekbe, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük