Látványos palacsintatekercs banánnal töltve: kakaó kerül a tésztába
Turbózd fel a hagyományos palacsintát, és készítsd el ezt a kakaós változatát: a banán kötelező bele!
A palacsintát a legtöbben szeretjük, hiszen annyi fajtája létezik, hogy biztosan mindenki megtalálja a maga kedvencét. Az amerikai vastagabb tésztástól kezdve az itthon elterjedtebb vékony tésztásig sokféle összetevős és ízesítésű létezik, most pedig egy újabb változatával ismerkedhetsz meg.
Ennek kakaó gazdagítja a tésztáját, és a töltelék sem hétköznapi: egész banán kerül bele. Mindezt pedig tetszőleges magvajjal – mandula vagy mogyoró –, esetleg csokis mogyorókrémmel egészítheted ki, ha pedig feltekerés után félbevágod a palacsintákat, mutatós desszertet kapsz, ami akár vendégvárónak is beillik.
Kakaós palacsintatekercs
Hozzávalók 5 darabhoz
- 150 g finomliszt
- 1.5 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 200 ml növényi tejalternatíva
- 100 ml szénsavas ásványvíz
- 3 ek juharszirup
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek kókuszolaj a sütéshez
- 5 db banán
- 5 tk mogyoró- vagy mandulavaj, csokis mogyorókrém a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet, a kakaóport, a fahéjat és a sót mérjük egy nagyobb tálba, majd keverjük hozzá a növényi italt, az ásványvizet, a juharszirupot és a vaníliakivonatot.
Hevítsünk fel egy palacsintasütőt vagy egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőt, olajozzuk be, és vékony rétegben oszlassuk el benne a tészta ötödét. Közepes hőfokon süssük 1-2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg egy szilikonspatulával, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig.
Szedjük tányérra, kenjük meg vékonyan a választott magvajjal vagy csokis mogyorókrémmel, helyezzük a közepére a banánt, és szorosan tekerjük fel. Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is.
A palacsintákat vágjuk felekbe, és még melegen fogyasszuk.
-
2024-04-26 09:36:01
-
2024-04-22 09:32:01
-
2024-03-20 09:36:01
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!