Tejszínes, karfiolos tészta egyszerűen: pompás vacsora hús nélkül

Tejszínes, karfiolos tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyorsan és könnyedén összedobható az ízletes vacsora, mely hús nélkül is laktató. Hogy még finomabb legyen, tálalásnál kínálj mellé reszelt sajtot.

A villámrecepteket mindenki szereti, melyeket munka után is pofonegyszerű összedobni. A kategória nagy kedvencei a tészták: ezek változatosak és finomak, érdemes felfedezni őket.

Így még finomabb!

A zöldséggel dúsított változatok közül a brokkolis tészta az egyik legnagyobb kedvenc. Ha kedveled, akkor érdemes a nagy tesót, a karfiolt is tésztával párosítani. A receptben a fokhagyma adja meg a karakterét, de friss bazsalikomlevéllel is gazdagíthatod.

Ha több időd van, és még bőségesebb kiadásban készítenéd el, akkor érdemes pirított csirkemellcsíkokat a tésztához keverni, majd az egészet tepsibe helyezni, reszelt sajtot szórni rá, és pirosra sütni. Ha pedig a fehér színt bolondítanád meg, akkor aszalt paradicsom vagy chilipaprika kerüljön a karfiolhoz. Mindkét alapanyag ízben is pluszt ad a fogáshoz.

Karfiolos, tejszínes tészta

Tejszínes, karfiolos tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 1 fej karfiol
  • só ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 ml tejszín
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 marék parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. (A főzőléből érdemes félretenni 1-2 merőkanállal, mert ha túl sűrű a szósz, akkor a főzőléből önthetünk hozzá.)

Közben a karfiolt szedjük rózsáira, majd lobogó, sós vízben főzzük 8-10 percig.

A vöröshagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és öntsük fel tejszínnel. A karfiolt adjuk a tejszínhez, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, a reszelt parmezánt is adjuk hozzá (ha túl sűrű, akkor a főzőléből adjunk hozzá szükség szerint).

A tejszínes karfiolt forraljuk egybe, majd tésztával egybeforgatva kínáljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük