
Tejszínes, karfiolos tészta egyszerűen: pompás vacsora hús nélkül

Gyorsan és könnyedén összedobható az ízletes vacsora, mely hús nélkül is laktató. Hogy még finomabb legyen, tálalásnál kínálj mellé reszelt sajtot.
A villámrecepteket mindenki szereti, melyeket munka után is pofonegyszerű összedobni. A kategória nagy kedvencei a tészták: ezek változatosak és finomak, érdemes felfedezni őket.
Így még finomabb!
A zöldséggel dúsított változatok közül a brokkolis tészta az egyik legnagyobb kedvenc. Ha kedveled, akkor érdemes a nagy tesót, a karfiolt is tésztával párosítani. A receptben a fokhagyma adja meg a karakterét, de friss bazsalikomlevéllel is gazdagíthatod.
Ha több időd van, és még bőségesebb kiadásban készítenéd el, akkor érdemes pirított csirkemellcsíkokat a tésztához keverni, majd az egészet tepsibe helyezni, reszelt sajtot szórni rá, és pirosra sütni. Ha pedig a fehér színt bolondítanád meg, akkor aszalt paradicsom vagy chilipaprika kerüljön a karfiolhoz. Mindkét alapanyag ízben is pluszt ad a fogáshoz.
-
2023-11-22 08:32:01
-
2023-11-10 09:36:02
-
2023-11-03 07:32:01
Karfiolos, tejszínes tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 1 fej karfiol
- só ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml tejszín
- fehér bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 marék parmezán
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. (A főzőléből érdemes félretenni 1-2 merőkanállal, mert ha túl sűrű a szósz, akkor a főzőléből önthetünk hozzá.)
Közben a karfiolt szedjük rózsáira, majd lobogó, sós vízben főzzük 8-10 percig.
A vöröshagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és öntsük fel tejszínnel. A karfiolt adjuk a tejszínhez, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, a reszelt parmezánt is adjuk hozzá (ha túl sűrű, akkor a főzőléből adjunk hozzá szükség szerint).
A tejszínes karfiolt forraljuk egybe, majd tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!