Sütőben sült, marhahúsos burrito: szaftos, sajtos, és nagyon finom
Sütőben sütve még finomabb a marhahúsos-babos burrito. Már egy tekercstől jóllaksz.
Ha egy kiadós és olcsó babos ragura vágysz, akkor ez legyen az első, amit elkészítesz. Fontos, hogy nem chilis babról van szó, ez annak egy megúszósabb és sokoldalúbban felhasználható raguváltozata.
Fogyaszthatod önmagában vagy köretként, de burritóba, tacóba töltve és még tortillachips mellé is isteni. A krémes textúrája pedig már csak hab a tortán.
Az olajjal együtt hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, és dinszteljünk meg benne az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott jalapeño paprikát, a köményt, az oregánót és a chilipelyhet, és pirítsuk együtt is 1-2 percig.
Öntsük hozzá a paradicsompassatát, és alacsony hőfokon rotyogtassuk 5 percig.
A levével együtt adjuk hozzá a babkonzervet, és főzzük tovább 15 percig, vagy amíg egy krémes szószt kapunk.
Ízesítsük lime levével, sóval, borssal és friss korianderrel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu