Fűszeres, narancsos répakrémleves: átmelegíti a testet, lelket

sargarepa-kremleves-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A narancs és a fűszerek ünnepivé varázsolják, új karaktert adnak a szuper finom, alakbarát répakrémlevesnek.

Az ünnepi időszakhoz hozzátartozik a kényeztetés, amit akár egy tál gőzölgő, ízletes levessel is kifejezhetsz. A fűszeres, narancsos répakrémleves tökéletes választás a karácsonyi asztalra is.

A sárgarépa kellemesen édeskés, télen különösen népszerű zöldség, a téli fűszerek és aromák közül pedig kifejezetten illik hozzá a gyömbér, a fahéj és a narancs. A tejszínnek köszönhetően pedig még selymesebb lesz a végeredmény. 

A tetejére tehetsz krutont, zöldfűszereket, pirított tökmagot is. 

Narancsos répakrémleves

repakremleves-gyomberrel

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss, reszelt gyömbér
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • bors
  • 1 db narancs leve és reszelt héja
  • 1.5 dl tejszín vagy kókusztej
  • petrezselyem vagy zöldfűszer a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apróra, a sárgarépát pucoljuk meg és karikázzuk fel.

Egy lábasban melegítsünk olívaolajat, majd pirítsuk rajta üvegesre a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a répát és a gyömbért, és pirítsuk együtt néhány percig.

Öntsük fel a zöldségalaplével, fűszerezzük fahéjjal, ízlés szerinti sóval, borssal, majd főzzük puhára a répát. 

Turmixoljuk simára a levest, adjuk hozzá a narancs levét és reszelt héját. Öntsük hozzá a tejszínt vagy kókusztejet, majd forraljuk fel a levest.

Tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük