Pácolt lila hagyma egyszerűen: szendvicsben kötelező kipróbálni
A pácolt lila hagyma ínycsiklandó finomság, melytől sokkal izgalmasabb a szendvics, és még a téli vitaminpótlásban is segít.
A lila hagyma gyengébb ízű, mint a vöröshagyma, ezért érzékenyebb gyomrúak is fogyaszthatják, ráadásul nyersen is finom. Különböző salátákban és szendvicsekben igazán jólesik. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a lila hagyma C-vitaminban bővelkedik, segíti a méregtelenítést, sőt, gátolja a rákos sejtek kialakulását.
A lila hagymát érdemes savanyítani, így egy igazán különleges csemegének örülhetsz. Így készítve kötelező a szendvicsekbe, hamburgerbe, hot dogba, vagy egyszerűen csak zsíros kenyérre pakolva. A felhasználására tényleg rengeteg lehetőséged van: ha szeretnéd, extra ízesítőket is tehetsz az üvegbe a hagyma mellé, ilyen a babérlevél, fokhagyma és a szemes bors.
Pácolt lila hagyma egyszerűen
Hozzávalók 10 decihez
- 8 darab lila hagyma
- 1 l víz
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál ecet (10%)
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, utána mossuk meg alaposan. Ezután szeleteljük vékonyra.
A felszeletelt hagymát szedjük szét karikákra, így rakjuk tiszta üvegbe.
A vizet öntsük lábasba, adjuk hozzá a sót, ecetet és a cukrot. Forraljuk fel, majd ezt a levet öntsük a hagymaszeletekre.
Az üveget zárjuk le, és hűvös helyen tároljuk.
Tipp:
A vizet érdemes kóstolni, így saját szájíz szerint adagolhatod az ízesítőket.
-
2024-04-02 09:32:01
-
2024-03-24 11:08:02
-
2024-03-16 11:08:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!