Pácolt lila hagyma egyszerűen: szendvicsben kötelező kipróbálni

Pácolt lilahagyma egyszerűen cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pácolt lila hagyma ínycsiklandó finomság, melytől sokkal izgalmasabb a szendvics, és még a téli vitaminpótlásban is segít.

A lila hagyma gyengébb ízű, mint a vöröshagyma, ezért érzékenyebb gyomrúak is fogyaszthatják, ráadásul nyersen is finom. Különböző salátákban és szendvicsekben igazán jólesik. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a lila hagyma C-vitaminban bővelkedik, segíti a méregtelenítést, sőt, gátolja a rákos sejtek kialakulását.

A lila hagymát érdemes savanyítani, így egy igazán különleges csemegének örülhetsz. Így készítve kötelező a szendvicsekbe, hamburgerbe, hot dogba, vagy egyszerűen csak zsíros kenyérre pakolva. A felhasználására tényleg rengeteg lehetőséged van: ha szeretnéd, extra ízesítőket is tehetsz az üvegbe a hagyma mellé, ilyen a babérlevél, fokhagyma és a szemes bors.

Pácolt lila hagyma egyszerűen

Pácolt lilahagyma egyszerűen ct

Hozzávalók 10 decihez

  • 8 darab lila hagyma
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál ecet (10%)
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk meg, utána mossuk meg alaposan. Ezután szeleteljük vékonyra.

A felszeletelt hagymát szedjük szét karikákra, így rakjuk tiszta üvegbe.

A vizet öntsük lábasba, adjuk hozzá a sót, ecetet és a cukrot. Forraljuk fel, majd ezt a levet öntsük a hagymaszeletekre.

Az üveget zárjuk le, és hűvös helyen tároljuk.

Tipp:

A vizet érdemes kóstolni, így saját szájíz szerint adagolhatod az ízesítőket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük