Isteni padlizsántekercs krémes, hamis ricottával töltve: paradicsomszósszal sül össze

Padlizsan-rollatini-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A padlizsánból készülő tekercsbe hamis ricotta kerül, az egész pedig egy szintén házilag készült fűszeres paradicsomszószban fő puhára.

Ha egy minden szempontból különleges ételt készítenél padlizsánból, akkor jobb helyen nem is járhatnál. Ebben az olaszos fogásban a padlizsánt rendhagyó módon hosszában vágjuk szeletekre, tekerjük fel, és töltjük meg egy szintén nem hétköznapi töltelékkel.

A hamis ricottának kesudió az alapja, ezt kell legalább egy órán át forró vízben áztatni, így a ricottához hasonló, krémes állagúra pürésíthető. Ezután ugyanúgy fűszerezhető, mint a tejből készülő változat, és a felhasználási lehetőségeik is megegyeznek. Mivel tejmentes, vegán és laktózmentes étrendbe is beilleszthető.

Padlizsántekercs

Padlizsan-rollatini

Hozzávalók 4 személyre

A töltelékhez:

  • 200 g kesudió (1 órára forró vízbe áztatva, leszűrve)
  • 200 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (csak a sűrű része)
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 tk szárított oregánó
  • 0.5 tk reszelt citromhéj
  • 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
  • 0.5 tk

Az összeállításhoz:

  • 2 db nagy padlizsán
  • só tetszés szerint
  • 3 ek olívaolaj a sütéshez
  • 1 csokor friss bazsalikom a díszítéshez
  • paradicsomszósz a leírás szerint
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a paradicsomszószt az ebben a receptben leírt módon.

A padlizsánokat mossuk meg, a szárakat vágjuk le, és egy éles késsel hosszanti irányban vágjunk belőlük vékony szeleteket. Sorakoztassuk őket egy vágódeszkára vagy tálcára, szórjuk meg sóval, és hagyjuk, hogy 15-20 perc alatt kivonja belőle a nedvességet.

Papírtörlővel itassuk fel róluk a folyadékot, helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket 20 percig.

A hamis ricottához tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, és dolgozzuk krémesre.

Állítsuk össze a tekercseket: kanalazzuk a paradicsomszószt egy tepsi vagy jénai aljára, és egyengessük el. Kanalazzunk 1-2 evőkanálnyi hamis ricottát minden padlizsánszelet egyik végére, és tekerjük fel őket. Helyezzük illesztéssel lefele a paradicsomszószos tepsibe, takarjuk le fóliával, és süssük őket 20 percig, vagy amíg teljesen megpuhulnak.

Friss bazsalikommal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük