Ha nincs maradék krumplipürénk, készítsük el e szerint a recept szerint.
Készítsük elő a zöldségeket: a hagymákat és a répát pucoljuk meg, a szárzellert mossuk meg. A vöröshagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A répát vágjuk hosszában félbe, majd a zellerrel együtt vágjuk vékony szeletekre.
Forrósítsunk olajat egy lábasban. Dobjuk rá a húst, sózzuk, borsozzuk, pirítsuk addig, míg barna színe nem lesz. Adjuk hozzá az összevágott zöldségeket, dinszteljük addig, míg puhák nem lesznek.
Szórjuk rá a lisztet, majd 2 perc után keverjük bele a sűrített paradicsomot is. 1 perc után öntsük fel a vörösborral, majd várjunk, míg feloldja az esetlegesen leragadt pörzsanyagot. Közben adjuk hozzá a pirospaprikát, a kakukkfüvet és a rozmaringot.
Keverjük bele az alaplevet és a zöldborsót, 4-5 percig főzzük. Az utolsó 1 percben a friss petrezselymeet is adjuk hozzá.
Az egész ragut kanalazzuk át egy 18x28 centis tepsibe. Várjunk, míg hűl.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A krumplipürét kanalazzuk rá a kihűlt ragura, oszlassuk el rajta. Szórjuk meg a reszelt sajttal.
Toljuk a sütőbe 20-25 percre, míg a sajt megpirul a tetején.