
Roppanós, friss almasaláta - Egészséges és nagyon finom
Friss és izgalmas ízek, valamint textúrák találkoznak az egészséges almasalátában, ami vinaigrette-tel és nélküle is nagyon finom.
Az alma és a sárgarépa nagyon egészségesek, tele vannak mindenféle vitaminnal és tápanyaggal. A két finomságot érdemes párosítani, jól megférnek a salátástálban. Ajánlunk is egy szuper receptet, mely az öntettől lesz igazán ínycsiklandó. Persze, ha nem szeretnél plusz kalóriát, akkor dresszing nélkül kínáld!
A saláta lelke az öntet, amelybe mustár is kerül, ettől picit karakteresebb lesz. Ha még fokoznád az ízélményt, akkor egy csokor finomra aprított korianderrel is bolondítsd meg a salátát, a különlegesebb hatás kedvéért pedig dió vagy mandula is keverhető bele.
Az almát és a répát tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel vagy reszeljük le.
Egy kis tálba mérjük bele az olívaolajat, és keverjük hozzá a citrom facsart levét, mézet, mustárt és a sót, borsot.
Ezzel az öntettel forgassuk egybe a salátástálba helyezett almát és répát, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images