Színes, vitaminbomba almás répasaláta: egészséges és finom

6
Nyomtatás
Pikáns almás répasaláta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A friss, könnyen elkészíthető almás répasalátát kínálhatod egy izgalmas, picit pikáns öntettel is, hogy még finomabb legyen.

Az alma és a sárgarépa nagyon egészségesek, tele vannak mindenféle vitaminnal és tápanyaggal. A két finomságot érdemes párosítani, jól megférnek a salátástálban. Ajánlunk is egy szuper receptet, mely az öntettől lesz igazán ínycsiklandó. Persze, ha nem szeretnél plusz kalóriát, akkor dresszing nélkül kínáld!

Így is lehet

A saláta lelke az öntet, amelybe mustár is kerül, ettől picit karakteresebb lesz. Ha még fokoznád az ízélményt, akkor egy csokor finomra aprított korianderrel is bolondítsd meg a salátát, a különlegesebb hatás kedvéért pedig dió vagy mandula is keverhető bele.

Pikáns almás répasaláta

Pikáns almás répasaláta ct

Hozzávalók -+ személyre

  • 80 dkg alma
  • 1 kg sárgarépa
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. dijoni mustár
Recept idők

Elkészítés:

Az almát és a répát tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel vagy reszeljük le.

Egy kis tálba mérjük bele az olívaolajat, és keverjük hozzá a citrom facsart levét, mézet, mustárt és a sót, borsot.

Ezzel az öntettel forgassuk egybe a salátástálba helyezett almát és répát, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon