
Csípős csirkecombok portugál recept szerint: hihetetlenül omlós lesz a hús

A pácnak köszönhetően puha és szaftos combokat süthetsz, melyek ízben is feledhetetlenek lesznek.
A portugál csirkecomb egyszerű, mégis különleges étel. A hús zöldséges pácban pihen, ettől lesz ízletes. A pác fűszerezését érdemes ízlés szerint alakítani, ha nem szereted a csípőset, akkor chilipaprika helyett valamilyen édesebb fajtát használj. Ha pedig bírod a tüzes ízeket, akkor 1-2 evőkanál csípős paprikakrémmel is gazdagíthatod a keveréket.
A portugál csirkecomb frissen a legfinomabb, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi azonnal elfogy. Kínáld krumplis körettel vagy valamilyen salátával.
-
2023-11-28 08:52:01
-
2023-11-15 07:32:01
-
2023-11-14 07:52:01
Portugál csirkecomb

Hozzávalók 8 darabhoz
- 1 darab kaliforniai paprika
- 1 darab chilipaprika
- 1 darab lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
Elkészítés:
A megtisztított kaliforniai paprikát daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a karikákra vágott chilipaprikát, összeaprított lila hagymát, fokhagymagerezdeket és a paradicsomot. A zöldségeket turmixoljuk simára, közben adjuk hozzá a sót, borsot, kevés olajat.
A csirkecombokat forgassuk meg a zöldséges keverékben, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap helyezzük enyhén olajozott tepsibe a húst, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-40 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél a combokat fordítsuk meg. (Mivel minden sütő más, és a combok mérete is eltérő, ezeket vedd figyelembe az időnél.)
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!