Csípős csirkecombok portugál recept szerint: hihetetlenül omlós lesz a hús

Portugál csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pácnak köszönhetően puha és szaftos combokat süthetsz, melyek ízben is feledhetetlenek lesznek.

A portugál csirkecomb egyszerű, mégis különleges étel. A hús zöldséges pácban pihen, ettől lesz ízletes. A pác fűszerezését érdemes ízlés szerint alakítani, ha nem szereted a csípőset, akkor chilipaprika helyett valamilyen édesebb fajtát használj. Ha pedig bírod a tüzes ízeket, akkor 1-2 evőkanál csípős paprikakrémmel is gazdagíthatod a keveréket.

A portugál csirkecomb frissen a legfinomabb, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi azonnal elfogy. Kínáld krumplis körettel vagy valamilyen salátával.

Portugál csirkecomb

csipos-csirkecomb

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 darab chilipaprika
  • 1 darab lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított kaliforniai paprikát daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a karikákra vágott chilipaprikát, összeaprított lila hagymát, fokhagymagerezdeket és a paradicsomot. A zöldségeket turmixoljuk simára, közben adjuk hozzá a sót, borsot, kevés olajat.

A csirkecombokat forgassuk meg a zöldséges keverékben, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap helyezzük enyhén olajozott tepsibe a húst, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-40 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél a combokat fordítsuk meg. (Mivel minden sütő más, és a combok mérete is eltérő, ezeket vedd figyelembe az időnél.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük