Réteges sajtos pogácsa: dagasztás és kelesztés nélkül készül

4
Nyomtatás
sajtos-pogacsa2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A finom porhanyós, sajtos pogácsa három hozzávalóból készül, pofonegyszerűen. A vendégváró gyártása nem igényel konyhai jártasságot, teljesen kezdőknek is sikerülni fog!

A pogácsa nagyon népszerű sós finomság a magyar konyhában, és sokféle recept szerint kipróbálható. A legfinomabb sajtos pogácsa kelt tésztából készül, de bőven találni egyszerűbb változatokat, ilyen a sütőporos pogácsa, de még ennél is van könnyebben kivitelezhető recept.

Így is lehet

Ez a verzió leveles tésztából készül, a kiszaggatott érmékből épült tornyok kerülnek a sütőbe. A rétegek közé és a pogácsa tetejére is reszelt sajt kerül. Lehet mást is tenni a rétegek közé, például krémsajtot.

Réteges sajtos pogácsa

sajtos-pogacsa

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 2 csomag leveles tészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát hajtsuk vagy nyújtsuk ki vékonyra. Ezután szúrjuk ki a tésztát pogácsaszaggatóval.

Fogjunk egy kiszaggatott korongot, majd szórjunk rá reszelt sajtot. Ezután helyezzünk rá még egy korongot, szórjunk rá reszelt sajtot, majd zárjuk egy harmadik koronggal. Az építményt sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg a tetejét felvert tojással, majd szórjunk rá reszelt sajtot.

A pogácsákat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon