Fűszeres krémleves hokkaido tökből: melengető étel a hűvösebb napokra
Nincsen ősz sütőtök nélkül. Ha szerinted is kötelező a belőle készült krémleves is, akkor most egy igazán különlegeset mutatunk.
Ha szereted a gombát, és gyakran készítesz belőle krémlevest, akkor ezt az igazán tápláló, rizzsel készülő változatát se hagyd ki a sorból. Maga a leves hasonlóan készül, azonban annyira tartalmas, hogy vacsorára egytálételnek is beillik.
Ha nem számít, hogy nem lesz gluténmentes, akkor rizs helyett akár bulgurral vagy árpagyönggyel is kipróbálhatod (ahogy ennél a másik, gombával készült leves esetében is láthatod): mindkettő ad az ételnek egy újszerű, izgalmas textúrát.
Hevítsük fel az olívaolajat, és 2 percig dinszteljük benne a póréhagymát. Adjuk hozzá a répát, a zellert és a gombát, és közepes hőfokon pirítsuk 6-7 percig, vagy amíg roppanósra puhulnak.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a paprikát és a kakukkfüvet, és 1-2 perc alatt pirítsuk le, majd öntsük rá a bort, és főzzük 2-3 percig, amíg az alkohol elpárolog. Szórjuk rá a lisztet, keverjük össze, majd adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a rizs megpuhul.
Keverjük hozzá a kókuszkrémet, a sörélesztőpelyhet, és főzzük további 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. Azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu