Tartalmas sós palacsinta brokkolis töltelékkel: a sajttal se spórolj

Sajtos-brokkolis palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sós palacsinták királynője ez a brokkolis töltelékkel készült változat, mely nemcsak finom, hanem szemet gyönyörködtető is.

A palacsinta édesen és sósan is jó választás. Ha egy jó ebédet készítenél belőle, akkor a hortobágyi mellett érdemes kipróbálnod ezt a brokkolisat, mely hús nélkül is csodálatos.

A brokkolis palacsinta nem csak a tölteléke miatt különleges, a tésztája is az, mivel friss petrezselyem gazdagítja, amit bátran cserélhetsz snidlingre vagy néhány levél bazsalikomra. A töltelék krémes és ízletes, a brokkoli mellé reszelt sajt, sajtkrém és tejföl kerül. Látványos, izgalmas fogás, melyet a palacsinta és a brokkoli szerelmeseinek kötelező kipróbálniuk.

Sajtos-brokkolis palacsinta

Sajtos-brokkolis palacsinta ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 700 ml tej
  • 4 darab tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 300 g liszt
  • 1 csipet
  • kevés olaj a sütéshez szükség szerint

Töltelék:

  • 1 fej brokkoli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 100 g reszelt sajt (trappista vagy mozzarella)
  • 100 g krémsajt
  • 1 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A tejet a tojással, olajjal és a finomra aprított petrezselyemmel keverjük össze.

A lisztet a sóval forgassuk egybe, majd apránként adjuk a tojásos keverékhez. A csomómentesre kevert masszát forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük ki a szokásos módon.

A brokkolit szedjük rózsáira, és lobogó vízben főzzük 7-8 percig. Ezután szűrjük le és aprítsuk finomra, majd forgassuk hozzá a sót, borsot, szerecsendiót, sajtot, krémsajtot és a tejfölt.

A palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel és kínáljuk, ha szeretnénk, még reszelt sajttal megszórhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük