
Tartalmas, feta sajtos kukoricasaláta: krémes joghurtos öntet borítja
Friss, ínycsiklandó kukoricasaláta pillanatok alatt: feta sajt és kaliforniai paprika teszi még izgalmasabbá.
A fagyasztott vagy friss, zsenge zöldborsóból csodás majonézes saláta alkotható. A borsósaláta bőséges és finom, tartalmas önmagában is, és köretként is az asztalra kerülhet.
A salátát dobd fel zöldfűszerekkel, mehet bele petrezselyem, kapor, metélőhagyma vagy medvehagyma. A finomság simán csak joghurttal is egybekeverhető. A picit pikánsabb hatás kedvéért almacet is kerül hozzá, de helyette dijoni mustárral vagy Cayenne-borssal is izgalmasabbá teheted a saláta ízvilágát.
A szalonnát kockázzuk fel tetszés szerint, majd a saját zsírján süssük szép pirosra.
A mirelit vagy friss borsót forrásban lévő vízben főzzük készre 8-12 perc alatt. Ezután szűrjük le és tegyük salátástálba.
A lila hagymát tisztítsuk meg, majd kockázzuk apróra vagy vágjuk vékony szeletekre.
A sajtot reszeljük le vagy vágjuk egyforma méretű kis kockákra.
Az előkészített lila hagymát és a sajtot keverjük a borsóhoz, majd adjuk hozzá a sót, borsot, majonézt, tejfölt és az almaecetet. Ha szeretnénk, a pirult szalonnát is a salátához keverhetjük, vagy a tálalásnál szedjük a tetejére.
Az elkészült salátát tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu