Sajtos, majonézes zöldborsósaláta: pirult szalonna gazdagítja

2
Nyomtatás
Sajtos majonézes zöldborsósaláta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ínycsiklandó majonézes zöldborsósaláta önmagában is remek választás, és húsok mellé is kínálható.

A fagyasztott vagy friss, zsenge zöldborsóból csodás majonézes saláta alkotható. A borsósaláta bőséges és finom, tartalmas önmagában is, és köretként is az asztalra kerülhet.

Így is készítheted

A salátát dobd fel zöldfűszerekkel, mehet bele petrezselyem, kapor, metélőhagyma vagy medvehagyma. A finomság simán csak joghurttal is egybekeverhető. A picit pikánsabb hatás kedvéért almacet is kerül hozzá, de helyette dijoni mustárral vagy Cayenne-borssal is izgalmasabbá teheted a saláta ízvilágát.

Sajtos-majonézes zöldborsósaláta

Sajtos majonézes zöldborsósaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 g szalonna
  • 400 g mirelit vagy friss zöldborsó
  • 2 fej lila hagyma
  • 150 g cheddar sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 6 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál almaecet
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázzuk fel tetszés szerint, majd a saját zsírján süssük szép pirosra.

A mirelit vagy friss borsót forrásban lévő vízben főzzük készre 8-12 perc alatt. Ezután szűrjük le és tegyük salátástálba.

A lila hagymát tisztítsuk meg, majd kockázzuk apróra vagy vágjuk vékony szeletekre.

A sajtot reszeljük le vagy vágjuk egyforma méretű kis kockákra.

Az előkészített lila hagymát és a sajtot keverjük a borsóhoz, majd adjuk hozzá a sót, borsot, majonézt, tejfölt és az almaecetet. Ha szeretnénk, a pirult szalonnát is a salátához keverhetjük, vagy a tálalásnál szedjük a tetejére.

Az elkészült salátát tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon