Selymes sajtszószban sült csirkemell: omlós és nagyon finom

Sajtszószban sült csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkehús tejszínes, sajtos szósszal nyakon öntve kerül a sütőbe, ettől lesz vajpuha és ízletes.

A kiadós vacsora rendkívül egyszerűen készül, az ízében azonban nyoma sincs a szerénységnek. A húst kellemesen átjárják a fűszerek, a dijoni mustártól picit pikáns zamatot is kap. A tejszínnek és a sajtnak köszönhetően pedig nem szárad ki sütés közben.

Így lesz még finomabb!

Miután a húst a sütési idő felénél megfordítottad, szórd meg még reszelt sajttal. Az elkészült ételt rizzsel vagy tésztával kínáld.

Sajtszószban sült csirkemell

Sajtszószban sült csirkemellct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 10 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban keverjük össze a füstölt paprikát, fokhagyma-granulátumot, sót és borsot.

Az összekevert fűszerekkel alaposan dörzsöljük be a megtisztított húst, majd néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az aromák átjárják. Ezután forgassuk meg lisztben a húst, és forró, enyhén olajozott serpenyőben oldalanként süssük 5-8 percig.

Az elkészült húst szedjük tepsire vagy jénaira.

A hagymát vágjuk finomra, és abban a serpenyőben, amelyben a hús sült, kezdjük el dinsztelni (ha szükséges, olajat adjunk még hozzá).

Miután a hagyma szépen összeesett, öntsük rá a tejszínt és a mustárt is keverjük hozzá, majd 1-2 perc után szórjuk bele a reszelt sajtot, és főzzük rottyanásig a mártást. Kóstoljuk meg, ha szükséges, akkor ízesítsük még sóval és borssal.

A kész tejszínes, sajtos mártást öntsük a csirkemellre, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 30-35 perc alatt süssük készre. (A sütési idő függ a sütőtől és a hús méretétől is, ezért előfordulhat, hogy több idő szükséges a húsnak.) A húst félidőnél fordítsuk meg, kanál segítségével locsoljuk meg a szafttal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük