Tepsiben sült halfilé sajtos szósszal: villámgyorsan elkészül

1
Nyomtatás
sajtszoszos-halfile
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A selymes sajtszósz és a vajpuha, omlós hal párosa igazi telitalálat, ráadásul alig van vele munka.

A hal könnyű és egészséges alapanyag, egyszerűen elkészíthető, és tele van hasznos tápanyagokkal. Érdemes minél többször becsempészni a családi menübe. Ne csak rántsd, tedd változatosabbá különféle fűszerekkel és szószokkal. Sajttal sütve fenséges ebéd lehet, de akár ünnepeken is számolhatsz vele. 

Ehhez a recepthez kiváló választás a fehér, lágy húsú tőkehal, továbbá a hekk és a fogas. Ügyelj arra, hogy ne süsd túl a halat. Tálalhatod párolt vagy sült zöldbabbal és bármilyen krumplival. 

Sajtszószos halfilé

sajtszoszos-halfile-recept

Hozzávalók 4 személyre

A halhoz:

  • 60 dkg halfilé
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • só, bors

A szószhoz:

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halszeleteket tisztítsuk meg, öblítsük le, és itassuk fel róluk a nedvességet. A filét sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg kevés citromlével.

A sajtszószhoz egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, majd folyamatosan kevergetve öntsük fel a tejjel. 

Ha besűrűsödik, keverjük bele a reszelt sajtot, ízesítsük sóval, borssal és egy teáskanál mustárral.

Tegyük a halszeleteket egy zsiradékkal kikent tepsibe, és kanalazzuk rá a sajtszószt. Toljuk előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük meg 12-15 perc alatt. Ha a hús puha, a sajtszósz piros, kivehetjük a sütőből. Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon